Διαφορά μεταξύ παγωτού και παγωμένου επιδόρπιου

Διαφορά μεταξύ παγωτού και παγωμένου επιδόρπιου
Image by Aline Ponce from Pixabay

Κύρια διαφορά: Το παγωμένο επιδόρπιο είναι ένας γενικός όρος που δηλώνει κάθε επιδόρπιο το οποίο παρασκευάζεται με τεχνικές κατάψυξης. Από την άλλη πλευρά, το παγωτό είναι ένα δημοφιλές είδος παγωμένου επιδορπίου που παρασκευάζεται από γαλακτοκομικά προϊόντα. Για την παρασκευή παγωτού, τα βασικά συστατικά αναμειγνύονται και στη συνέχεια αναδεύονται συνεχώς κατά τη διάρκεια της κατάψυξης.

Το παγωμένο επιδόρπιο είναι ένα γλυκό πιάτο ή γλυκίσμα που παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας τεχνικές κατάψυξης. Μπορούν να παρασκευαστούν με κατάψυξη οποιασδήποτε μορφής συστατικών, όπως υγρά ή ημιστερεά. Μερικές φορές μπορεί να παρασκευαστούν ακόμη και από στερεά που έχουν καταψυχθεί. Τα παγωμένα επιδόρπια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποτελούν έναν γενικό όρο, καλύπτοντας έτσι μια ευρεία γκάμα επιδορπίων που παρασκευάζονται με κατάψυξη.

Πιστεύεται ότι τα παγωμένα επιδόρπια πρωτοεμφανίστηκαν περίπου το 3000 π.Χ., όταν οι Ασιάτες ανακάλυψαν ότι ο θρυμματισμένος πάγος με αρωματικές ουσίες μπορεί να καταναλωθεί. Οι περισσότερες από αυτές τις παρασκευές δεν περιλαμβάνουν θερμική επεξεργασία κατά τη διαδικασία παραγωγής. Παγωτά, σορμπέ και κρέμες πατισερί (frozen custards) είναι μερικά από τα πιο κοινά είδη παγωμένων επιδορπίων. Μπορούν να βασίζονται σε διάφορα συστατικά, όπως αρωματισμένο νερό, πολτοποιημένα φρούτα, γάλα ή κρέμα.

Το παγωτό είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο που βασίζεται σε γαλακτοκομικά. Τα βασικά συστατικά του, όπως γάλα, ζάχαρη, κρέμα και αρωματικές ύλες, αναδεύονται συνεχώς κατά την κατάψυξη του μείγματος. Η διαδικασία αυτή ενσωματώνει αέρα, δημιουργώντας την υφή του παγωτού. Η σημερινή μορφή του παγωτού λέγεται ότι εφευρέθηκε στην Ιταλία κατά τον 17ο αιώνα. Συχνά, τα παγωτά αρωματίζονται με γεύσεις εποχιακών φρούτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένες χώρες, όπως ο Καναδάς, τα παγωτά και τα παγωμένα επιδόρπια θεωρούνται δύο διαφορετικά προϊόντα. Ένα προϊόν χαρακτηρίζεται νομικά ως παγωτό μόνο εάν περιέχει βασικά συστατικά όπως γάλα ή κρέμα. Αντιθέτως, τα παγωμένα επιδόρπια έχουν παρόμοια γεύση με τα παγωτά, αλλά έχουν ως βασικό συστατικό εδώδιμα φυτικά έλαια. Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ αναφέρει ότι το παγωτό πρέπει να περιέχει τουλάχιστον 10% λιπαρά γάλακτος.

Συνεπώς, το παγωτό είναι απλώς ένας τύπος παγωμένου επιδορπίου που βασίζεται σε γαλακτοκομικά και παρασκευάζεται με ανάδευση των συστατικών κατά την κατάψυξη.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top