Αν ψάχνετε για ένα νόστιμο και θρεπτικό γεύμα, αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Περιέχει πολλές χρήσιμες βιταμίνες και μέταλλα που θα σας γεμίσουν ενέργεια όλη την ημέρα. Είναι τόσο εύκολη που μπορείτε να τη φτιάξετε ακόμα και σε ένα πολυάσχολο βράδυ. Λοιπόν, τι περιμένετε;
PrintΑνατολίτικη κοτόσουπα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 3 κ.σ. αλεύρι
- 1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια σέλερι κομμένα σε κομματάκια
- 1 καρότο (στο τρίφτη)
- 1 κόκκινη μεγάλη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- Μισή πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 30 γρ. βούτυρο
- Λίγο ελαιόλαδο
- Λίγο ηλιέλαιο
- 100 γρ. ζυμαρικά (κριθαράκι ή χοντρό φιδέ ή ότι άλλο προτιμάτε)
- 6–7 κούπες ζωμό κοτόπουλο
- Λίγο δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μισό ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φύλλα δάφνης
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε στο φιλέτο, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι.
- Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη για 20 λεπτά.
- Σοτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε στη κατσαρόλα το σέλερι, το καρότο, τη πιπεριά, το τσίλι και τα σκόρδα.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε μέσα 1 φλιτζάνι ζωμό ανακατεύοντας καλά για να μην υπάρχουν σβώλοι και μετά προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό.
- Συγχρόνως, σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρά το ψιλοκομμένο φιλέτο σε ηλιέλαιο, μέχρι να ροδίσει και το προσθέτουμε στη σούπα.
- Μαγειρεύουμε τη σούπα για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλάτι κατά βούληση, και τα φύλλα δάφνης.
- Μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. (ή ανάλογα την ώρα που αναγράφεται στη συσκευασία των ζυμαρικών).
- Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στη σούπα. 15. Η σούπα είναι έτοιμη!
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
- Κουζίνα: Τούρκικη
Λέξεις-κλειδιά: Κοτόπουλο, Σούπα
Σχόλια 0