Σούτο μακάλο (vegan)

Σούτο μακάλο (vegan)

Το σούτο μακάλο είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Δυτικής Μακεδονίας. Είναι ένας χυλός που γίνεται συνήθως με αλεύρι και κόκκινο πιπέρι, άλλοτε περιέχει αυγά, τομάτες τριμμένες, πολτοποιημένες πατάτες ή αποξηραμένες πιπεριές ενώ μερικές φορές συνοδεύεται με κεφτεδάκια. Σε τοπικό ιδίωμα σούτο σημαίνει “σκέτο, χωρίς κάτι”, και μακάλο που βγαίνει από το τοπικό “μάκαμ” που σημαίνει “βουτάω το ψωμί”  είναι ο χυλός. Το σούτο μακάλο λοιπόν είναι ένας χυλός σκέτος χωρίς κάποια συνοδεία (π.χ. κεφτεδάκια). Παρακάτω θα δούμε μια vegan εκδοχή του με πολτοποιημένες πατάτες αντί για αλεύρι.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σούτο μακάλο (vegan)


  • Μερίδες: 3
  • Διατροφή: Vegan

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι γλυκό
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 800 γρ. πατάτες
  • 1 με 2 ποτήρια νερό (ζεστό)
  • Αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Βράζουμε τις πατάτες καλά, τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι και ανακατεύουμε προσέχοντας μην το κάψουμε, προσθέτουμε και τις πολτοποιημένες πατάτες, συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, αλατίζουμε και προσθέτουμε 1 με 2 ποτήρια νερό (όσο αραιό το θέλουμε).
  4. Σιγοβράζουμε μερικά λεπτά και αποσύρουμε.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Σάλτσες – Μαρινάδες, Στο Τηγάνι

Λέξεις-κλειδιά: Πατάτες

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top