Αυτή η μακαρονάδα με παντζάρι είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται μόλις σε 10 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό γεύμα για τις καθημερινές. Η σάλτσα της είναι βελούδινη και απαλή, φτιαγμένη από πολτοποιημένο παντζάρι και μουλιασμένα κάσιους, δημιουργώντας μια φυσική πλούσια και χωρίς γαλακτοκομικά εναλλακτική στις παραδοσιακές κρεμώδεις σάλτσες ζυμαρικών.
Print

Ταλιατέλες με σάλτσα παντζάρι
- Συνολικός χρόνος: 10΄
- Μερίδες: 2
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα ταλιατέλες)
- 60 γρ. κάσιους, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 παντζάρια, στον ατμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, νιφάδες τσίλι (προαιρετικά), αποξηραμένος μαϊντανός και ρίγανη
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα παντζαριού. Ξεπλύνετε τα μουλιασμένα κάσιους και χτυπήστε τα στο μπλέντερ για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών και αναμείξτε μέχρι να αποκτήσετε μια βελούδινη, κρεμώδη υφή.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη σάλτσα παντζαριού και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Σάλτσες – Μαρινάδες
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Παντζάρι
Σχόλια 0