Πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων

Πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων
Image by -Rita-👩‍🍳 und 📷 mit ❤ from Pixabay

Υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από μια τρυφερή, αφράτη πατάτα φούρνου με όλα τα αγαπημένα σου υλικά από πάνω;
Αν και να ψήσεις μια πατάτα είναι απλό, χρειάζεται όμως αρκετός χρόνος. Μια πατάτα μπορεί να χρειαστεί πάνω από μία ώρα για να ψηθεί πλήρως. Ευτυχώς όμως ο φούρνος μικροκυμάτων λύνει το πρόβλημα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ψησίματος, με σχεδόν ίδια γευστικά αποτελέσματα!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων


  • Συνολικός χρόνος: 00:13
  • Μερίδες: 1

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 μεγάλη (280-340 γρ.) πατάτα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
  • Μια πρέζα αλάτι kosher (προαιρετικά)

Για το σερβίρισμα

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αν θέλεις τραγανή φλούδα, προθέρμανε το φούρνο στους 230°C.
    Πλύνε καλά την πατάτα και σκούπισέ την. Κάνε τρυπίτσες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία γύρω της.
  2. Βάλε την πατάτα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε την για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς την μία φορά στη μέση του χρόνου. Για πατάτα μεσαίου-μεγάλου μεγέθους σε φούρνο μικροκυμάτων 1.000 watt, ο χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά. Πώς ξέρεις ότι είναι έτοιμη; Θα πρέπει να είναι πολύ ζεστή, να “υποχωρεί” ελαφρώς στην πίεση με το δάχτυλο και να τρυπιέται εύκολα στο κέντρο με πιρούνι ή μικρό μαχαίρι. Αν είναι ακόμα σφιχτή, δώσε της άλλα 1-2 λεπτά.
  3. Αν προτιμάς τραγανή, αλμυρή φλούδα (η αγαπημένη μας εκδοχή!), άλειψε την πατάτα με ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι. Ψήσε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να κάνει ρωγμές και να γίνει τραγανή.
  4. Κόψε την πατάτα κατά μήκος, μέχρι τη μέση, για να αποκαλύψεις το αφράτο εσωτερικό. Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου toppings όσο είναι ακόμα καυτή – όπως βούτυρο, τριμμένο τσένταρ, γιαούρτι ή σχοινόπρασο.
  • Προετοιμασία: 00:03
  • Εκτέλεση: 00:10
  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες. Φούρνου

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

  • Serving size: Ανά μερίδα
  • Θερμίδες: 330
  • Σάκχαρα: 4 γρ.
  • Νάτριο: 48 mg
  • Υδατάνθρακες: 73 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 9 γρ.
  • Χοληστερόλη: 0 mg

Λέξεις-κλειδιά: Γιαούρτι, Πατάτες, Τυρί

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top