Υπάρχει καλύτερο συνοδευτικό από μια τρυφερή, αφράτη πατάτα φούρνου με όλα τα αγαπημένα σου υλικά από πάνω;
Αν και να ψήσεις μια πατάτα είναι απλό, χρειάζεται όμως αρκετός χρόνος. Μια πατάτα μπορεί να χρειαστεί πάνω από μία ώρα για να ψηθεί πλήρως. Ευτυχώς όμως ο φούρνος μικροκυμάτων λύνει το πρόβλημα, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο ψησίματος, με σχεδόν ίδια γευστικά αποτελέσματα!


Πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων
- Συνολικός χρόνος: 00:13
- Μερίδες: 1
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλη (280-340 γρ.) πατάτα
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο (προαιρετικά)
- Μια πρέζα αλάτι kosher (προαιρετικά)
Για το σερβίρισμα
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τσένταρ
- 1 κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αν θέλεις τραγανή φλούδα, προθέρμανε το φούρνο στους 230°C.
Πλύνε καλά την πατάτα και σκούπισέ την. Κάνε τρυπίτσες με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία γύρω της. - Βάλε την πατάτα σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε την για 8 έως 12 λεπτά, γυρίζοντάς την μία φορά στη μέση του χρόνου. Για πατάτα μεσαίου-μεγάλου μεγέθους σε φούρνο μικροκυμάτων 1.000 watt, ο χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά. Πώς ξέρεις ότι είναι έτοιμη; Θα πρέπει να είναι πολύ ζεστή, να “υποχωρεί” ελαφρώς στην πίεση με το δάχτυλο και να τρυπιέται εύκολα στο κέντρο με πιρούνι ή μικρό μαχαίρι. Αν είναι ακόμα σφιχτή, δώσε της άλλα 1-2 λεπτά.
- Αν προτιμάς τραγανή, αλμυρή φλούδα (η αγαπημένη μας εκδοχή!), άλειψε την πατάτα με ελαιόλαδο και πασπάλισε με αλάτι. Ψήσε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 230°C για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να κάνει ρωγμές και να γίνει τραγανή.
- Κόψε την πατάτα κατά μήκος, μέχρι τη μέση, για να αποκαλύψεις το αφράτο εσωτερικό. Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση και πρόσθεσε τα αγαπημένα σου toppings όσο είναι ακόμα καυτή – όπως βούτυρο, τριμμένο τσένταρ, γιαούρτι ή σχοινόπρασο.
- Προετοιμασία: 00:03
- Εκτέλεση: 00:10
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες. Φούρνου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: Ανά μερίδα
- Θερμίδες: 330
- Σάκχαρα: 4 γρ.
- Νάτριο: 48 mg
- Υδατάνθρακες: 73 γρ.
- Πρωτεΐνη: 9 γρ.
- Χοληστερόλη: 0 mg
Λέξεις-κλειδιά: Γιαούρτι, Πατάτες, Τυρί
Σχόλια 0