Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης

Η Μακεδονία, γη ευλογημένη με τις καλύτερες πιπεριές στον κόσμο, όσοι έχουν δοκιμάσει πιπεριές Φλωρίνης ξέρουν τι εννοώ. Γι’ αυτό και τις μαγειρεύουμε και τις χρησιμοποιούμε με πολλούς τρόπους. Παχύσαρκες με γλυκιά γεύση, είναι ένα από τα μοναδικά λαχανικά, που μπορούν να γίνουν τουρσί, ψητές, λιαστές, σε βάζο ή γεμιστές.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης


  • Μερίδες: 5-7 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • Περίπου 15 πιπεριές (λιγότερες αν είναι μεγάλες)
  • 500 γρ. κιμά (ανάμεικτο χοιρινό και μοσχαρίσιο)
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γ. Vegeta (φυτικό καρύκευμα)
  • 1 κ.γ. αποξηραμένος ή φρέσκος μαϊντανός
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 500 ml σάλτσα ντομάτας
  • 1 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι κρύο νερό
  • Λάδι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με λίγο λάδι για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τον κιμά, το αλάτι και τα μπαχαρικά (Vegeta, μαϊντανό) και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Στο τέλος, προσθέτουμε το ρύζι και την πάπρικα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές, αφαιρώντας τους σπόρους και τα κοτσάνια.
  • Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.
  • Τοποθετούμε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα μεγάλο ταψί, τη μία δίπλα στην άλλη. Προσθέτουμε νερό μέχρι οι πιπεριές να καλύπτονται περισσότερο από τη μέση.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, το διαλυμένο αλεύρι και λίγο λάδι από πάνω.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τις πιπεριές μέχρι να ροδίσουν καλά.
  • Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  • Κατηγορία: Φούρνου

Λέξεις-κλειδιά: Κιμάς, Πιπεριά, Ρύζι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top