Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Το παλαιότερο αποστακτήριο ουίσκι στην Ιρλανδία

Το παλαιότερο αποστακτήριο ουίσκι στην Ιρλανδία

Το ιρλανδικό ουίσκι Old Bushmills είναι μια από τις πιο αγαπημένες μάρκες ουίσκι της Ιρλανδίας, διάσημο για την απαλή γεύση και την ιστορική κληρονομιά του, και έχει ενσωματώσει μερικά από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της Ιρλανδικής ιστορίας και κληρονομιάς. Το Bushmills έχει μια ιστορία που χρονολογείται τουλάχιστον από το 1608 και θεωρείται το παλαιότερο αποστακτήριο στην Ιρλανδία.

Η παράδοση της απόσταξης ουίσκι στην Ιρλανδία χρονολογείται από τον 11ο αιώνα, όταν οι μοναχοί απόσταζαν από το σιτάρι, το κριθάρι και από άλλους σπόρους σε πολτό που τους άφηναν να ζυμωθούν για να γίνει ουίσκι. Το Bushmills είναι το παλαιότερο αδειοδοτημένο αποστακτήριο στην Ιρλανδία, με ιστορία που χρονολογείται από το 1608 όταν ο βασιλιάς James I χορήγησε άδεια στον Sir Thomas Phillips να αποστάζει ουίσκι στην περιοχή του ποταμού Bush στην κομητεία Antrim στη σημερινή Βόρεια Ιρλανδία. Το ουίσκι αποστάχθηκε στην περιοχή τουλάχιστον από τον 13ο αιώνα, όταν ένας Ιρλανδός στρατηγός υποτίθεται ότι έπινε σε κάθε συνεδρία πριν πάει στη μάχη με τα στρατεύματά του. Η ίδια η Bushmills ιδρύθηκε επίσημα το 1784, και το κτίριο του αποστακτηρίου κατασκευάστηκε το 1885 και έκτοτε φτιάχνει το διάσημο ουίσκι. Σήμερα, το αποστακτήριο ανήκει στον Jose Cuervo, αντανακλώντας την αυξανόμενη διεθνή ζήτηση για ιρλανδικό ουίσκι και την αυξανόμενη παγκόσμια κυριαρχία των ιρλανδικών επιχειρήσεων.

Το Old Bushmills Distillery είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο, με ξεναγήσεις και συνεδρίες γευσιγνωσίας που διατίθενται στο παλιό κτήριο του αποστακτηρίου. Το ίδιο το αποστακτήριο δεν βρίσκεται στον ποταμό Μπους, αλλά σε έναν παραπόταμο που ονομάζεται Saint Columb’s Rill. Το αποστακτήριο διαθέτει επίσης έναν καινοτόμο σιδηρόδρομο, που μεταφέρει τους επισκέπτες από και προς το Giants Causeway, που βρίσκεται μόλις δύο μίλια μακριά στην ακτή του Ατλαντικού. Το αποστακτήριο δέχεται πάνω από 100.000 επισκέπτες ετησίως.

Το Bushmills γιόρτασε τα 400 χρόνια παραγωγής το 2008. Μια τεράστια περίσταση που είδε την Τράπεζα της Ιρλανδίας να τυπώνει φωτογραφίες του αποστακτηρίου στα χαρτονομίσματα της! Στα τέλη της δεκαετίας του 2000, διάσημα ονόματα από τη σκηνή, την οθόνη, τη μουσική, και την τέχνη έλαβαν μέρος για να διαδώσουν αυτό το ιστορικό ουίσκι. Κορυφώθηκε το 2012 με μια μοναδική ζωντανή εκδήλωση στο Old Bushmills Distillery που φιλοξένησε το «Bushmills Live», γιορτάζοντας την τέχνη της παραγωγής ουίσκι μέσω της μουσικής.

ΠΗΓΗ: Διαδίκτυο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top