Σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι

Σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι

Αν αναζητάτε έναν ξεχωριστό τρόπο να απολαύσετε τον σολομό, αυτή η συνταγή για μαριναρισμένο σολομό με παντζάρι είναι ιδανική! Η φυσική γλύκα και το έντονο χρώμα του παντζαριού, σε συνδυασμό με το άρωμα του άνηθου και την ισορροπημένη αλμύρα της μαρινάδας, χαρίζουν στο φιλέτο σολομού μοναδική γεύση και εντυπωσιακή εμφάνιση. Ένα συνοδευτικό που ταιριάζει υπέροχα σε γιορτινό τραπέζι αλλά και σε ένα απλό, εκλεπτυσμένο γεύμα με φίλους.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σολομός μαριναρισμένος με παντζάρι


  • Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό φρέσκο φιλέτο σολομού χωρίς κόκκαλα, κομμένο με τη πέτσα του
  • 250 γρ. επιτραπέζιο αλάτι
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη (caster sugar)
  • 1 ματσάκι (90 γρ.) φρέσκο άνηθο
  • 400 γρ. ωμό κόκκινο παντζάρι, καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πρώτα φτιάξτε την υπέροχη πράσινη μαρινάδα. Σε ένα μίξερ χτυπήστε μαζί το αλάτι, τη ζάχαρη άχνη και τον άνηθο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Απλώστε ομοιόμορφα το μείγμα της μαρινάδας πάνω στο φιλέτο σολομού.
  3. Σκεπάστε με μία μεμβράνη και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 18 ώρες.
  4. Μετά το τέλος του μαριναρίσματος, ξεπλύνετε τον σολομό κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό για να αφαιρέσετε τη μαρινάδα. Μόλις καθαρίσει καλά, σκουπίστε τον απαλά με απορροφητικό χαρτί.
  5. Καθαρίστε τα ωμά παντζάρια και τρίψτε τα με έναν τρίφτη τυριού στο χοντρό.
  6. Τοποθετήστε τον σολομό με τη πέτσα από κάτω σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και καλύψτε πλήρως την επάνω επιφάνεια και τα πλαϊνά του σολομού με το τριμμένο παντζάρι.
  7. Τυλίξτε το σολομό μαζί με το ταψί σε διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (όσο περισσότερο τόσο το καλύτερο, έως και 48 ώρες).
  8. Ξύστε και πετάξτε το παντζάρι, αφαιρέστε προσεκτικά τη πέτσα του σολομού και κόψτε τον σε λεπτές φέτες.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Απολαύστε το πάνω σε φρέσκο ψωμί γαρνιρισμένο με φέτες λεμονιού ή με πατατοσαλάτα.

  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάλτσες – Μαρινάδες, Σάντουιτς – Σνακ
  • Κουζίνα: Σκανδιναβική

Λέξεις-κλειδιά: Παντζάρι, Σολομός

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top