Αυτή η συνταγή (παραδοσιακή Εσθονίας) συνδυάζει την ήπια γεύση του κορίγονου με την ιδιαίτερη γεύση της βότκας, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο κρύο πιάτο που αντικατοπτρίζει την εσθονική γαστρονομική παράδοση.
Ο κορίγονος είναι ένα ψάρι λευκόσαρκο του γλυκού νερού που το συναντάμε σε καθαρές λίμνες της κεντρικής και Βορειοδυτικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα αλιεύεται κυρίως στις λίμνες Αγίου Πανελεήμονα, Βεγορίτιδας και Πετρών Φλώρινας.


Κορίγονος μαριναρισμένος με βότκα
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό φιλέτο κορίγονου
- 20 γρ. βότκα
- 9 γρ. ζάχαρη
- 26 γρ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα βαθύ σκεύος μουλιάστε καλά το φιλέτο ψαριού με την βότκα.
- Προσθέτετε απαλά το μείγμα αλατιού και ζάχαρης στο φιλέτο.
- Τυλίξτε το μαριναρισμένο φιλέτο με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες.
- Τεμαχίστε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες.
- Απολαύστε το πιάτο συνοδεία με το ποτό σας π.χ. ένα ποτήρι ούζο, τσίπουρο ή βότκα.
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάλτσες – Μαρινάδες
- Κουζίνα: Εσθονική
Λέξεις-κλειδιά: Βότκα, Εσθονία, Ψάρι
ΠΗΓΗ: agriculture.ec.europa.eu
Σχόλια 0