Κορίγονος μαριναρισμένος με βότκα

Κορίγονος μαριναρισμένος με βότκα

Αυτή η συνταγή (παραδοσιακή Εσθονίας) συνδυάζει την ήπια γεύση του κορίγονου με την ιδιαίτερη γεύση της βότκας, δημιουργώντας ένα εκλεπτυσμένο κρύο πιάτο που αντικατοπτρίζει την εσθονική γαστρονομική παράδοση.
Ο κορίγονος είναι ένα ψάρι λευκόσαρκο του γλυκού νερού που το συναντάμε σε καθαρές λίμνες της κεντρικής και Βορειοδυτικής Ευρώπης. Στην Ελλάδα αλιεύεται κυρίως στις λίμνες Αγίου Πανελεήμονα, Βεγορίτιδας και Πετρών Φλώρινας.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κορίγονος μαριναρισμένος με βότκα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό φιλέτο κορίγονου
  • 20 γρ. βότκα
  • 9 γρ. ζάχαρη
  • 26 γρ. αλάτι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος μουλιάστε καλά το φιλέτο ψαριού με την βότκα.
  2. Προσθέτετε απαλά το μείγμα αλατιού και ζάχαρης στο φιλέτο.
  3. Τυλίξτε το μαριναρισμένο φιλέτο με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 24 ώρες.
  4. Τεμαχίστε το φιλέτο σε πολύ λεπτές φέτες.
  5. Απολαύστε το πιάτο συνοδεία με το ποτό σας π.χ. ένα ποτήρι ούζο, τσίπουρο ή βότκα.
  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάλτσες – Μαρινάδες
  • Κουζίνα: Εσθονική

Λέξεις-κλειδιά: Βότκα, Εσθονία, Ψάρι

ΠΗΓΗ: agriculture.ec.europa.eu

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top