Το μελομακάρονο κατατάσσεται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Kαθιερώθηκε ως γλύκισμα του Δωδεκαημέρου, κυρίως από τους Μικρασιάτες Έλληνες και με το όνομα «φοινίκια».
PrintΜελομακάρονα
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Μείγμα 1
- 400 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 400 γρ. σπορέλαιο
- 180 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. άχνη
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
- 3 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. σόδα
- 2 πορτοκαλια ξύσμα
Μείγμα 2
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλο
- Σιρόπι
- 500 γρ. νερό
- 800 γρ. ζαχαρη
- 3 στικ κανέλα
- 4 γαρυφαλα
- 1 πορτοκάλι κομμένο στα δύο
- 150 γρ. μέλι
- Καρύδια τριμμένα για το πασπάλισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά
Λέξεις-κλειδιά: Μελομακάρονα
Σχόλια 0