Αν αγαπάτε τα hot dog, τότε θα απολαύσετε την αργεντίνικη εκδοχή του, γνωστή και ως choripan. Το choripan προέρχεται από τη λέξη chorizo («λουκάνικο») και pan («ψωμί»).Φτιαγμένο με ψημένο πικάντικο chorizo αντί για το κοινό λουκάνικο, και με τη συνοδεία σάλτσας chimichurri, αυτή η μοναδική σάλτσα είναι πικάντικη, ξινή, αλμυρή και γλυκιά ταυτόχρονα.
PrintΑργεντίνικο σάντουιτς Choripan με Chimichurri
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 Πικάντικα λουκάνικα chorizo
- 4 μπαγκέτες κομμένες στη μέση κατά μήκος
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένες)
- 2 κρεμμύδια (πολτός ή πολύ ψιλοκομμένα)
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού πολύ ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι φύλλα φρέσκιας ρίγανης πολύ ψιλοκομμένα
- 2 κόκκινες τσίλι πιπεριές αφαιρέστε τους σπόρους, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
- 1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
- 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ψήστε τα chorizos στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά (μπορείτε και στη σχάρα).
Όσο ψήνονται τα λουκάνικα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα chimichurri. Προσθέστε το σκόρδο, τα κρεμμύδια, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τα τσίλι, το μηλόξυδο, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατέψτε καλά τα συστατικά για να διασφαλίσετε ότι είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα. Αφήστε τη σάλτσα να καθίσει για 30 λεπτά για να αναπτυχθούν οι γεύσεις.
Όταν τα chorizos είναι έτοιμα, τα κόβουμε στη μέση κατά μήκος. Τοποθετούμε τα chorizos μέσα στις μπαγκέτες και με ένα κουτάλι απλώνουμε πάνω στα chorizos τη σάλτσα chimichurri.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 514 / ανά Σάντουιτς
Λέξεις-κλειδιά: Choripan
Σχόλια 0