Απολαύστε ένα νόστιμο πιάτο σε μόλις τριάντα λεπτά! Σερβίρετε τα φιλέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα μουστάρδας και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
PrintΦιλέτα ψαριού με σάλτσα μουστάρδας
- Συνολικός χρόνος: 30 λ.
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 8 φιλετάκια μπακαλιάρου (ή πέρκας)
- ½ κούπα ελαιόλαδο
- 1 κούπα λευκό, ξηρό κρασί
- 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- Χυμός από δύο λεμόνια
- ½ κουταλιά του γλυκού κορν φλάουρ
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Αλατοπιπερώνετε τα φιλετάκια, τα βάζετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και προσθέτετε νερό ως τη μέση. Σκεπάζετε το τηγάνι και ψήνετε σε μέτρα φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το ψάρι με τρυπητή κουτάλα. Στο ζουμάκι που έμεινε προσθέτετε το κρασί, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού και τα αφήνετε 2-3 λεπτά να βράσουν. Ωστόσο σε ένα φλιτζανάκι με 3 κουταλιές νερό διαλύετε το κορν φλάουρ, το προσθέτετε στη σάλτσα και ανακατεύετε. Μόλις πήξει λίγο η σάλτσα αποσύρετε το σκεύος από την φωτιά. Σερβίρετε τα φιλέτα περιχύνοντας με τη σάλτσα και πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Προετοιμασία: 10 λ.
- Εκτέλεση: 20 λ.
Λέξεις-κλειδιά: Μουστάρδα
Σχόλια 0