Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σαλάτα χταπόδι με μάραθο και πορτοκάλι

Σαλάτα χταπόδι με μάραθο και πορτοκάλι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Ρίξτε μέσα το χταπόδι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (σιγοβράζοντας) για περίπου 45 λεπτά…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σαλάτα χταπόδι με μάραθο και πορτοκάλι


  • Μερίδες: 2

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ

Για το χταπόδι

  • 300 γρ. χταπόδι καθαρισμένο
  • 1 αστεράκι γλυκάνισος
  • 1 πρέζα μαραθόσπορο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένο στη μέση
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1/2 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Για τη σαλάτα

  • 1 πορτοκάλι, καθαρισμένο σε φέτες
  • 1 μεσαίου μεγέθους βολβός μάραθου, κομμένος σε πολύ λεπτές φέτες (τα πράσινα του μάραθου τα ψιλοκόβουμε για το γαρνίρισμα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. λευκό ξύδι Balsamico
  • αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν το νερό με τον γλυκάνισο, τον μαραθόσπορο, τη δάφνη, το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λεμόνι. Ρίξτε μέσα το χταπόδι και μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά (σιγοβράζοντας) για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Βγάζουμε το χταπόδι από το ζωμό, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια.

Για το dressing, χτυπήστε ελαφρά το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύδι και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Απλώνουμε τις φέτες του βολβού μάραθου σε μια πιατέλα και στρώνουμε από πάνω το χταπόδι και τις φέτες του πορτοκαλιού. Περιχύνουμε με το dressing και το πράσινο ψιλοκομμένο μάραθο, σερβίρουμε αμέσως.

Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι, Πορτοκάλι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top