Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Bigilla, παραδοσιακή σάλτσα Μάλτας

Bigilla, παραδοσιακή σάλτσα Μάλτας

Το Bigilla είναι ένα παραδοσιακό μαλτέζικο ελαφρώς πικάντικο ντιπ, φτιαγμένο από πολτοποιημένα ξερά κουκιά, ελαιόλαδο, αλάτι και μπούκοβο. Είναι παρόμοιο με το ful Medames που είναι πολύ δημοφιλές στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής. Είναι πολύ πιθανό το bigilla να έχει την ίδια προέλευση με το ful Medames καθώς τα νησιά της Μάλτας ήταν υπό την αραβική κατοχή για αρκετούς αιώνες. Αυτό το ντιπ μπορεί να σερβιριστεί κρύο ή ελαφρώς χλιαρό. Είναι το τέλειο συνοδευτικό για μια πιατέλα τυριών ή αλλαντικών, καθώς επίσης ως άλειμμα σε ζεστό ψωμί.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bigilla, παραδοσιακή σάλτσα Μάλτας


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 φλ. ξερά κουκιά
  • 750 ml νερό 
  • 30 ml ελαιόλαδο 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1/2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Για το γαρνίρισμα

  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • ελαιόλαδο 

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Ξεκινήστε μουλιάζοντας τα ξερά κουκιά μια μέρα πριν. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα ξερά κουκιά και τα σκεπάζουμε με νερό.
  • Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το νερό. Ξεκινήστε το βράσιμο. Όσο βράζει, θα παρατηρήσετε λίγο αφρό στην επιφάνεια, ξαφρίστε με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου μία ώρα. Ελέγχουμε τα κουκιά αν χρειάζονται περισσότερο νερό. Αν είναι ακόμα σκληρά αφήστε τα να βράσουν για άλλα 30 λεπτά.
  • Μόλις ετοιμαστούν αφαιρούμε το περιττό νερό. Μην πετάτε προς το παρόν το νερό στο οποίο έβρασαν τα κουκιά. Προσθέστε τα κουκιά στο μπλέντερ.
  • Μαζί προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το σκόρδο, το μπούκοβο και τον μαϊντανό. Τα χτυπάμε μαζί μέχρι να έχουμε μια παχύρρευστη πάστα. Προσθέτουμε περισσότερο νερό εάν χρειάζεται.
  • Για το σερβίρισμα, απλά τοποθετήστε το ντιπ σε ένα μπολ και από πάνω προσθέστε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπούκοβο και μια πιπεριά τσίλι κομμένη σε κύβους. Τέλος περιχύνουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
  • Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάλτσες – Dressings
  • Κουζίνα: Μαλτέζικη

Λέξεις-κλειδιά: Σάλτσα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top

Powered by WordPress