Αν ψάχνετε έναν απλό αλλά πεντανόστιμο τρόπο να αξιοποιήσετε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια, αυτή η παραδοσιακή συνταγή για πανέ λαχανικά είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε. Με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι και με λίγη υπομονή στο τηγάνι, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει: τραγανή κρούστα απ’ έξω, ζουμερή υφή μέσα, ιδανικά για συνοδευτικό, μεζέ ή και κυρίως γεύμα. Μια απόλαυση που θυμίζει καλοκαίρι και μαμαδίστικη κουζίνα.
Print

Κολοκυθάκια και μελιτζάνες πανέ
- Συνολικός χρόνος: 00:20
- Μερίδες: 6
- Διατροφή: Vegetarian
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μέτριες μελιτζάνες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.
- 4–5 αυγά
- 1½ φλιτζάνι αλεύρι
- Αλάτι κατά βούληση αν δεν χρησιμοποιήσετε αλάτι με καρυκεύματα
- Προαιρετικά: 2 κουταλιές της σούπας αλάτι με καρυκεύματα (ή Vegeta, ή 1 κύβος ζωμού λαχανικών θρυμματισμένος)
- Λάδι (για τηγάνισμα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και προσθέστε αλάτι (ή το αλάτι με τα καρυκεύματα). Σε ένα άλλο μεσαίο μπολ βάλτε το αλεύρι.
- Πάρτε ένα βαθύ τηγάνι και ρίξτε άφθονο λάδι για τηγάνισμα. Ζεστάνετέ το σε δυνατή φωτιά.
- Βουτήξτε τις ροδέλες των λαχανικών πρώτα στο αλεύρι και μετά στα αυγά. Προσθέστε τις στο τηγάνι. Τηγανίστε τις πρώτες παρτίδες για δύο λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή φωτιά. Αργότερα, καθώς το λάδι ζεσταίνεται περισσότερο, χαμηλώστε σε μέτρια φωτιά. Οι επόμενες παρτίδες μπορεί να χρειαστούν λιγότερο χρόνο.
- Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξει το επιπλέον λάδι.
- Απολαύστε τα ζεστά.
- Προετοιμασία: 00:05
- Εκτέλεση: 00:15
- Κατηγορία: Με Αλεύρι, Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι
Λέξεις-κλειδιά: Κολοκυθάκια, Μελιτζάνα
Σχόλια 0