Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο

Μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής. Το κρασί, ο συνδυασμός λευκού και κόκκινου φαίνεται να δίνει καλύτερη γεύση στο πιάτο. Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα…

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Χταπόδι κρασάτο


Συστατικά

Κλίμακα
  • 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • Λίγο κόλιανδρο ξηρό
  • Πιπέρι
  • Λίγο αλάτι

Οδηγίες

Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.

Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top