Μπορείτε να βρείτε πολλές παραλλαγές αυτής της συνταγής. Το κρασί, ο συνδυασμός λευκού και κόκκινου φαίνεται να δίνει καλύτερη γεύση στο πιάτο. Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα…
PrintΧταπόδι κρασάτο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό χταπόδι χτυπημένο
- ½ ποτήρι λευκό κρασί, ξηρό
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, ξηρό
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Λίγο κόλιανδρο ξηρό
- Πιπέρι
- Λίγο αλάτι
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βράζουμε το χταπόδι με το λευκό κρασί για 30΄ σε μία σκεπασμένη κατσαρόλα.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε μία άλλη κατσαρόλα.
Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο κρεμμύδι.
Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί, τη δάφνη, την κανέλα, τον κόλιανδρο και το πιπέρι.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να χαθούν τα υγρά του και να σχηματιστεί μια αρκετά παχύρευστη σάλτσα.
Λέξεις-κλειδιά: Χταπόδι
Σχόλια 0