Οι τέλειες ψητές πατάτες αρωματισμένες με σκόρδο και δεντρολίβανο, αφράτες εσωτερικά και τραγανές εξωτερικά. Είναι πραγματικά οι καλύτερες τραγανές πατάτες φούρνου που θα φτιάξετε ποτέ.
PrintΤραγανές πατάτες φούρνου
- Συνολικός χρόνος: 75΄
- Μερίδες: 7
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κιλά πατάτες, κομμένες στα 4 ή στα 8, περίπου 5 εκ.
- 5 κ.σ. (75 ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Μια μικρή χούφτα φύλλα δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα
- 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- ½ κ.γ. (4g) μαγειρική σόδα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Μια μικρή χούφτα φρέσκα φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε τη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο τμήμα και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
- Τοποθετήστε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό στο μάτι της κουζίνας και δυναμώστε τη φωτιά.
- Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλάτι, τις πατάτες και τη μαγειρική σόδα, ανακατεύουμε.
- Αφήστε το νερό να βράσει και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή (να σιγοβράζει). Μαγειρέψτε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 10 λεπτά.
- Τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά μια άλλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το μαύρο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ελαφρά το σκόρδο.
- Σουρώνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατάμε στην άκρη τα υπόλοιπα υλικά.
- Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε στην κατσαρόλα για 30 δευτερόλεπτα.
- Μεταφέρουμε τις πατάτες σε ένα μπολ, ανακατεύουμε με το λάδι που σουρώσαμε και αλατοπιπερώνουμε να πάει παντού, τις μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί απλώνοντάς τες ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες και ψήνουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και μεταφέρουμε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το μείγμα σκόρδου-δεντρολίβανου, ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε
- Κατηγορία: Φούρνου
Λέξεις-κλειδιά: Δεντρολίβανο, Πατάτες, Σκόρδο
Σχόλια 0