Σεφταλιές στη σχάρα

Σεφταλιές στη σχάρα

Παραδοσιακό κυπριακό έδεσμα, σεφταλιά ή σιεφταλία (στα κυπριακά). Η κλασική συνταγή αποτελείται από μείγμα χοιρινού κιμά, ψιλοκομμένου κρεμμυδιού, μαϊντανού, κανέλας, αλατιού και μαύρου πιπεριού. Κάποιες παραλλαγές θέλουν να προσθέτουν και άλλα υλικά, όπως δυόσμο ή ακόμη ψίχα από βρεγμένο ψωμί και λίγο ελαιόλαδο.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σεφταλιές στη σχάρα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 500γρ χοιρινός κιμάς
  • 500γρ αρνίσιος κιμάς
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1/3 κούπα ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • 1/3 κούπα τριμμένη φρυγανιά
  • 1/4 κ.γ. αλεσμένη κανέλα
  • 0,5 κ.γ. αλάτι
  • 0,5 κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • σκέπη (μπόλια) αρνίσια για το τύλιγμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Πλένουμε καλά τη σκέπη σε κρύο νερό και μετά τη βουτάμε σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νερό και λίγο ξύδι για 30 λεπτά. Αφαιρέστε την, ξεπλύνετε και αφήστε την να στεγνώσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Κόβουμε τη σκέπη σε τετράγωνα κομμάτια περίπου 10εκ. Με ένα κουτάλι της σούπας, παίρνουμε από το μείγμα, το τοποθετούμε στην σκέπη, και τυλίγουμε τις σεφταλιές.
Έτοιμοι, ανάψτε τα κάρβουνα!

Λέξεις-κλειδιά: Σεφταλιά, Σχάρα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top