Limoncello, παραδοσιακό Ιταλικό λικέρ

Limoncello, παραδοσιακό Ιταλικό λικέρ

Το Limoncello είναι ένα παραδοσιακό λικέρ της Καμπανίας, φτιαγμένο με φλούδα εσπεριδοειδών, και κυρίως λεμόνια από την ακτή Amalfitana, όπως το Sfusato Amalfitano ή το l’Ovale di Sorrento. Ένα γλυκό λικέρ, με χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα, του οποίου η περιεκτικότητα σε αλκοόλ κυμαίνεται μεταξύ 20% και 32% vol. και το οποίο λαμβάνεται αφήνοντας τις φλούδες λεμονιού να μουλιάσουν σε καθαρό οινόπνευμα με την προσθήκη σιροπιού με βάση το νερό και τη ζάχαρη. Αφού ετοιμαστεί, πρέπει να παραμείνει στο μπουκάλι για τουλάχιστον 1 μήνα, πριν καταναλωθεί. Το Limoncello είναι ένα εξαιρετικό χωνευτικό, μάλιστα, συνήθως καταναλώνεται μετά τα γεύματα, αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αρωματίσει γλυκά, φρουτοσαλάτες και παγωτά. Η παρασκευή του είναι απλή αλλά πρέπει να ακολουθήσετε όλα τα βήματα προσεκτικά και να χρησιμοποιήσετε φρέσκα και ακατέργαστα λεμόνια, κατά προτίμηση από την ακτή Amalfitana, καθώς είναι πλούσια σε αιθέρια έλαια που δίνουν στο limoncello το μοναδικό και καθοριστικό άρωμα και γεύση του.

Η ιστορία του limoncello δεν είναι απολύτως σαφής, η γέννησή του στην πραγματικότητα αμφισβητείται μεταξύ των κατοίκων του Amalfi, του Sorrento και του Capri. Η μάρκα “Limoncello” καταχωρήθηκε για πρώτη φορά στο Capri, το 1988, από τον επιχειρηματία Massimo Canale και πολλοί πιστεύουν ότι η εφεύρεση αυτού του διάσημου λικέρ συνδέεται με την οικογένεια Canale: το limoncello γεννήθηκε στην πραγματικότητα στις αρχές του εικοστού αιώνα. από τη συνταγή μιας γιαγιάς. Αυτό το λικέρ γεννήθηκε ως αποκλειστικά σπιτικό παρασκεύασμα, αλλά, τη δεκαετία του ’80, έγινε πολύ δημοφιλές τόσο πολύ που παρήχθη σε βιομηχανικό επίπεδο. Ωστόσο, η σπιτική συνταγή παραμένει η αγαπημένη των αληθινών λάτρεις του λιμοντσέλο. Δείτε όμως πώς να το ετοιμάσετε ΕΔΩ.

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Top