Αυτή η μακαρονάδα με παντζάρι είναι ένα εύκολο και γευστικό πιάτο που ετοιμάζεται μόλις σε 10 λεπτά, καθιστώντας το ιδανικό γεύμα για τις καθημερινές.
Η σάλτσα της είναι βελούδινη και απαλή, φτιαγμένη από πολτοποιημένο παντζάρι και μουλιασμένα κάσιους, δημιουργώντας μια φυσική πλούσια και χωρίς γαλακτοκομικά εναλλακτική στις παραδοσιακές κρεμώδεις σάλτσες ζυμαρικών.


Ταλιατέλες με σάλτσα παντζάρι
- Συνολικός χρόνος: 10΄
- Μερίδες: 2
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (εγώ χρησιμοποίησα ταλιατέλες)
- 60 γρ. κάσιους, μουλιασμένα όλη τη νύχτα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 παντζάρια, στον ατμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου, νιφάδες τσίλι (προαιρετικά), αποξηραμένος μαϊντανός και ρίγανη
- 2 κ.σ. διατροφική μαγιά
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Όσο βράζουν τα ζυμαρικά, ετοιμάστε τη σάλτσα παντζαριού. Ξεπλύνετε τα μουλιασμένα κάσιους και χτυπήστε τα στο μπλέντερ για λίγα λεπτά.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με 2-3 κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών και αναμείξτε μέχρι να αποκτήσετε μια βελούδινη, κρεμώδη υφή.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Στραγγίστε τα ζυμαρικά, μεταφέρετέ τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη σάλτσα παντζαριού και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε με φρέσκα φύλλα δυόσμου και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Σάλτσες – Μαρινάδες
Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Παντζάρι
Σχόλια 0