Ένας εύκολος και εναλλακτικός τρόπος για πεντανόστιμες πατάτες φούρνου. Μειώστε το χρόνο προετοιμασίας με αυτόν τον διασκεδαστικό τρόπο, επιλέξτε την ποσότητα που θέλετε και ξεκινήστε κόβοντας τις πατάτες στη μέση!
Print

Πατάτες φούρνου …στη μέση!
- Συνολικός χρόνος: 60΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 μεγάλες μακρόστενες πατάτες
- 2 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1/8 κ.γ. πάπρικα
- 1 κ.σ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τις καλά πλυμένες πατάτες στη μέση κατά μήκος. Κόψτε κάθε μισό κατά πλάτος 6 φορές, αλλά όχι τελείως.
- Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ρηχό ταψί. Αλείφουμε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο. Πασπαλίζουμε από πάνω με πάπρικα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στους 350° για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Περιχύνουμε στο τέλος (όσο είναι ακόμα ζεστές) και το υπόλοιπο βούτυρο.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 50΄
- Κατηγορία: Φούρνου
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 2 μισές πατάτες
- Θερμίδες: 336
- Σάκχαρα: 3g
- Νάτριο: 68mg
- Λιπαρά: 6g
- Κορεσμένα λιπαρά: 4g
- Υδατάνθρακες: 65g
- Φυτικές ίνες: 8g
- Πρωτεΐνη: 8g
- Χοληστερόλη: 15mg
Λέξεις-κλειδιά: Πατάτες
Σχόλια 0