Μπριάμ φούρνου

Μπριάμ φούρνου

Το μπριάμ είναι μία από τα πιο δημοφιλής και υγιεινή συνταγή της ελληνικής κουζίνας. Τα φρέσκα λαχανικά συνδυάζονται με ελαιόλαδο και μυρωδικά και ψήνονται στο φούρνο, δημιουργώντας ένα υπέροχο, ελαφρύ και θρεπτικό πιάτο!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μπριάμ φούρνου


  • Συνολικός χρόνος: 90΄
  • Μερίδες: 4

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια (κομμένα σε κύβους)
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα (κομμένη σε κύβους)
  • 2 μεγάλες ντομάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
  • 2 μεγάλες πατάτες (κομμένες σε κύβους)
  • 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λωρίδες)
  • 4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο ​​(ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα κομμένα κολοκυθάκια, τις πατάτες, τις ντομάτες, τη μελιτζάνα, τις πιπεριές και το ψιλοκομμένο σκόρδο.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, το φρέσκο ​​δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  3. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί. Προσθέτουμε από  πάνω το νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1:30 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν ελαφρά από πάνω.
  4. Σερβίρετε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Εκτέλεση: 90΄
  • Κατηγορία: Φούρνου
  • Κουζίνα: Ελληνική

Λέξεις-κλειδιά: Κολοκυθάκια, Μελιτζάνα, Ντομάτα, Πατάτες, Πιπεριά

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top