Η quesadillas (κεσαδίγιας) είναι ένα μεξικάνικο πιάτο με τορτίγια. Γεμίζεται με τυρί και διάφορα άλλα υλικά στη συνέχεια ζεσταίνεται (όσπου να λιώσει το τυρί) έτσι ώστε να είναι μαλακό για να μπορεί να διπλώνεται στα δύο. Η quesadillas είναι συνήθως το κύριο πιάτο αλλά μπορεί να σερβιριστεί και ως ορεκτικό.
PrintQuesadillas με μπριζόλα και τυρί
- Συνολικός χρόνος: 25΄
- Μερίδες: 2
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 τορτίγιες μεσαίου μεγέθους
- 250 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα (ribeye), κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
- ½ μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες ή κυβάκια
- ½ πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες ή κυβάκια
- 170 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 3 φέτες τυρί προβολόνε (ή μοτσαρέλα ή τσένταρ), κομμένες στη μέση
- Eλαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- ¼ κ.γ. αλάτι
- ⅛ κ.γ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. μαγιονέζα, προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
Βήμα 1:
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας, αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Αφήστε το μέχρι να μαλακώσει ή να ψηθεί όπως ακριβώς σας αρέσει. Στη συνέχεια το αφαιρούμε από το τηγάνι και το σκεπάζουμε κάπου να διατηρηθεί ζεστό.
Βήμα 2:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές. Στη συνέχεια τα σοτάρουμε στο ίδιο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέστε κι άλλο λάδι αν χρειάζεται. Επαναφέρουμε το κρέας ξανά στο τηγάνι με το ψιλοκομμένο σκόρδο, ανακατέψτε καλά και σοτάρετε για δυο λεπτά ακόμα.
Βήμα 3:
Απλώνουμε μαγιονέζα στις δυο τορτίγιες και μοιράζουμε τη γέμιση στη μία πλευρά κάθε τορτίγιας. Απλώνουμε από πάνω τις φέτες τυρί και διπλώνουμε τις τορτίγιες.
Βήμα 4:
Σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι, στη συνέχεια τοποθετούμε τις τορτίγιες στο ζεστό τηγάνι μέχρι να λιώσει το τυρί και το εξωτερικό τους να ροδίσει και να γίνει τραγανό. Τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
Βήμα 5:
Έτοιμες οι qauesadillas, κόβουμε και σερβίρουμε!
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 15΄
- Κατηγορία: Σάντουιτς – Burgers, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Μεξικάνικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 662 Kcl
- Σάκχαρα: 6g 7%
- Νάτριο: 974mg 42%
- Λιπαρά: 46g 71%
- Κορεσμένα λιπαρά: 18g 113%
- Υδατάνθρακες: 25g 8%
- Φυτικές ίνες: 3g 13%
- Πρωτεΐνη: 36g 72%
- Χοληστερόλη: 111mg 37%
Λέξεις-κλειδιά: Μεξικό, Μπριζόλα, Τυρί
Σχόλια 0