Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Ιρλανδικό κέικ με ουίσκι

Ιρλανδικό κέικ με ουίσκι

Δοκιμάστε κέικ ουίσκι για επιδόρπιο ή ως μέρος ενός brunch μαζί με βάφλες, αυγά, φριτάτα, φρέσκα φρούτα, μπέικον και λουκάνικα για ένα τέλειο πρωινό. Αποθηκεύστε το κέικ που περίσσεψε σκεπασμένο στο ψυγείο για δύο ή τρεις ημέρες ή καταψύξτε το για έως και τέσσερις μήνες.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Ιρλανδικό κέικ με ουίσκι


  • Συνολικός χρόνος: 75΄

Συστατικά

Κλίμακα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζάνι σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ φλιτζάνι ουίσκι

Για το γλάσο

  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας ιρλανδικό ουίσκι

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Λαδώνουμε ένα ταψί ή μια φόρμα ή ψεκάζουμε με αντικολλητικό μαγειρικό σπρέι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη σκόνη κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  4. Στο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα των κουπιών, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν απαλά και αφράτα, περίπου 5-7 λεπτά.
  5. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  6. Με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, συνεχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε και ανακατεύουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
  8. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτοντας εναλλάξ τα ξηρά υλικά και το ουίσκι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με τα ξηρά υλικά.
  9. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί (ή φόρμα).
  10. Ψήστε το κέικ μέχρι να ροδίσει, περίπου 40–50 λεπτά (βάλτε μια οδοντογλυφίδα μέσα στο κέικ και δείτε να βγαίνει καθαρή).
  11. Αφήστε το να κρυώσει για 10 λεπτά και μετά αναποδογυρίστε το κέικ σε μια πιατέλα για να κρυώσει εντελώς.
  12. Όσο κρυώνει το κέικ, ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το βούτυρο, την κρέμα γάλακτος, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη.
  13. Φέρτε το μείγμα σε βράση και στη συνέχεια σιγοβράστε για 3 λεπτά.
  14. Σβήνουμε τη φωτιά και κρυώνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
  15. Προσθέστε το ουίσκι στην κατσαρόλα και ανακατέψτε να ενωθούν.
  16. Ρίξτε το γλάσο πάνω από το κέικ, αφήνοντάς το να στάξει από τα πλαϊνά.
  17. Κόβουμε το κέικ και το σερβίρουμε με παγωτό ή σαντιγί.
  • Προετοιμασία: 15΄
  • Εκτέλεση: 60΄

Λέξεις-κλειδιά: Κέικ, Ουίσκι

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top