Τηγανητός μπακαλιάρος και σκορδαλιά το επιβάλει η 25η Μαρτίου, απλά ακαταμάχητος! Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν…
PrintΤηγανητός μπακαλιάρος με μπύρα & σκορδαλιά
- Συνολικός χρόνος: 40΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 600 γρ. φιλέτα μπακαλιάρου (χωρίς πέτσα)
- 200 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 250 ml ελαφριά μπύρα
- 2 αυγά
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- φυτικό λάδι (για το τηγάνισμα)
- 6 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1 φέτα του τοστ
- 3 πατάτες βραστές
- 300 ml ελαιόλαδο
- 125 ml χυμός λάιμ
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Για το μπακαλιάρο: Κόψτε τα φιλέτα μπακαλιάρου σε κομμάτια σερβιρίσματος (περίπου 80 γραμμάρια το καθένα). Ανακατεύουμε το αλεύρι με την μπύρα μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και τα αυγά. Το κουρκούτι δεν πρέπει να είναι πολύ αραιό, οπότε ενδεχομένως να προσθέσετε λιγότερη μπύρα. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσει, περίπου 5-6 λεπτά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
2. Για τη σκορδαλιά: Καθαρίζουμε το σκόρδο, το ψιλοκόβουμε και πολτοποιούμε με τα αμύγδαλα στο μπλέντερ. Μουλιάζουμε τη φέτα του τοστ σε χλιαρό νερό, το στύβουμε καλά και ανακατεύουμε με το σκόρδο και τα αμύγδαλα. Καθαρίζουμε και λιώνουμε τις πατάτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα του σκόρδου. Ανακατεύουμε τα πάντα με το λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Μπακαλιάρος, Σκορδαλιά
Σχόλια 0