Ένα από τα πιο απολαυστικά ορεκτικά που θα δοκιμάσετε ποτέ! Τραγανή γαλλική μπαγκέτα με ξινή κρέμα γάλακτος, τυρί και ελιές, ψήνεται μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει. Ιδανικό σνακ για τη παρέα, το γεύμα ή και ως συνοδευτικό σε κρασί.
Print

Μπρουσκέτες με μοτσαρέλα και ελιές
- Συνολικός χρόνος: 30 minutes
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 μεγάλη γαλλική μπαγκέτα
- ¾ φλιτζανιού sour cream (ξινόκρεμα)
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 225 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές με πιπεριά, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
- 170 γρ. μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι, στραγγισμένες και κομμένες σε φέτες
- 225 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη κρεμμυδιού
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- ¼ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- Μπούκοβο καυτερό (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C.
- Κόβετε τη μπαγκέτα κατά μήκος και κατά πλάτος ώστε να δημιουργηθούν 4 μεγάλες φέτες ψωμιού. Αφήστε τα στην άκρη.
- Σε ένα μπολ, αναμειγνύετε την ξινή κρέμα, το βούτυρο, τις ελιές, το τυρί, τη σκόνη σκόρδου και κρεμμυδιού, και προσθέτετε όσο αλάτι και πιπέρι θέλετε.
- Απλώνετε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στις 4 φέτες.
- Ψήνετε για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το τυρί.
- Πασπαλίζετε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπούκοβο.
- Προετοιμασία: 00:30
- Κατηγορία: Ορεκτικά – Σαλάτες, Σάντουιτς – Σνακ, Φούρνου
- Κουζίνα: Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Ελιές, Μοτσαρέλα
Σχόλια 0