Μια vegan-νηστίσιμη συνταγή που θυμίζει …Πάσχα. Μια διαφορετική συνταγή που γίνεται παραδοσιακή και χαρίζει σε εσάς, την οικογένεια σας και τους φίλους σας απερίγραπτες γεύσεις και αρώματα! Φυσικά είναι ιδανικό γεύμα για οποιαδήποτε μέρα του χρόνου, ειδικά για όσους αγαπούν τα μανιτάρια!
PrintVegan μαγειρίτσα
- Συνολικός χρόνος: 50΄
- Μερίδες: 5
- Διατροφή: Vegan
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 150 γρ. ρύζι γλασέ
- 200 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο (κομμένα σε φέτες)
- 400 γρ. λευκά μανιτάρια (κομμένα σε φέτες)
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους (κομμένα σε φέτες)
- 1/2 μαρούλι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 κύβο λαχανικών
- 50 ml λευκό κρασί
- 1–1,5 l νερό
Υλικά για το ταχινολέμονο:
- 2 κ.σ. ταχίνι
- χυμό από 2 λεμόνια
ΟΔΗΓΙΕΣ
Για τη μαγειρίτσα:
-
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τα ρίχνουμε στο καυτό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα. Τα σωτάρουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
-
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
-
Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (αλάτι, πιπέρι, σκόνη σκόρδου) και ανακατεύουμε.
-
Σβήνουμε με λευκό κρασί.
-
Προσθέτουμε το ρύζι, το μαρούλι (κομμένο), τον άνηθο (ψιλοκομμένο) και τον κύβο λαχανικών μαζί με το νερό.
-
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 20 λεπτά.
Για το ταχινολέμονο:
-
Όταν κοντεύει να γίνει η μαγειρίτσα ετοιμάζουμε το ταχινολέμονο.
-
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σταδιακά ζεστό ζωμό από την μαγειρίτσα.
-
Προσθέτουμε το ταχινολέμονο στη μαγειρίτσα σιγά σιγά και το αφήνουμε να δέσει για περίπου 5 λεπτά.
-
Σερβίρουμε!
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 30΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας – Βραστά
- Κουζίνα: Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά: Vegan, Μανιτάρια, Σούπα
Σχόλια 0