Σπαγγέτι Ναπολιτάνα

Σπαγγέτι Ναπολιτάνα

Η Spaghetti alla Napoletana ή pasta al pomodoro (όπως το ζητάνε οι Ιταλοί, pomodoro σημαίνει «ντομάτα» στα ιταλικά) είναι μια αυθεντική Ναπολιτάνικη συνταγή ζυμαρικών. Τα βασικά υλικά της σάλτσας (la salsa την αποκαλούν οι Ναπολιτάνοι) είναι το ελαιόλαδο, οι φρέσκες ντομάτες, το σκόρδο και οι άφθονες ποσότητες βασιλικού.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπαγγέτι Ναπολιτάνα


  • Συνολικός χρόνος: 20΄
  • Μερίδες: 4
  • Διατροφή: Vegetarian

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 4 ώριμες ντομάτες (χωρίς τη φλούδα)
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 καρότο
  • ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό και βασιλικό
  • παρμεζάνα
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, προσθέτουμε το καρότο κομμένο σε κύβους και το σκόρδο σε λεπτές φέτες και σοτάρουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες (φρέσκες και κονσέρβα), το αλατοπίπερο και τη ζάχαρη.
  3. Αφήνουμε στη φωτιά για 20 λεπτά και προσθέτουμε κι άλλο λάδι αν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή.
  4. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, αλάτι και λάδι.
  5. Όταν το νερό φτάσει στο σημείο βρασμού, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για όσο χρόνο αναγράφετε στην συσκευασία.
  6. Στραγγίζουμε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ζεστά ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  7. Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε όσο βασιλικό και μαϊντανό θέλουμε και πασπαλίζουμε την παρμεζάνα.
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά, Στο Τηγάνι
  • Κουζίνα: Ιταλική

Λέξεις-κλειδιά: Ζυμαρικά, Ιταλία, Ντομάτα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top