Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Κρητικός ντάκος

Κρητικός ντάκος

Ένα παραδοσιακό ορεκτικό και συγχρόνως ελαφρύ γεύμα από το νησί της Κρήτης, ο ντάκος φτιάχνεται εύκολα με λίγα υλικά, με βασικό συστατικό τα κριθαρένια παξιμάδια (κριθαροκουλούρα).

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Κρητικός ντάκος


  • Συνολικός χρόνος: 15΄
  • Μερίδες: 2

Συστατικά

Κλίμακα
  • Το μισό από ένα μεγάλο στρογγυλό κριθαρένιο παξιμάδι , περίπου 12 εκ. σε διάμετρο
  • 1 μεγάλη ντομάτα ή 2 μικρές ώριμες ντομάτες, χοντροτριμμένες
  • 2 με 3 γεμάτες κουταλιές της σούπας τυρί φέτα τριμμένο ή μυζήθρα
  • 2 με 3 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα ρίγανη

Οδηγίες

Ψεκάστε τα παξιμάδια με νερό (περίπου 4 με 6 κουταλιές της σούπας συνολικά) για να υγρανθούν. Τρίψτε την ντομάτα με έναν τρίφτη, και μετά βάλτε την σε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ, ώστε να στραγγίξουν τα περισσότερα υγρά. Απλώνουμε τη στραγγισμένη-τριμμένη ντομάτα στο παξιμάδι και από πάνω το τυρί. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και αρκετή ποσότητα ρίγανης, περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Μπορείτε να το κάνετε και σε μπουκίτσες (μικρά κρίθινα παξιμάδια), σε κάποιους αρέσει να προσθέτουν λεπτές φέτες πιπεριάς ή κρεμμύδι, ενώ άλλοι χρησιμοποιούνε κάπαρη ή ελιές.

  • Προετοιμασία:
  • Εκτέλεση: 10΄

Διατροφικά στοιχεία

  • Serving size: Μερίδα
  • Θερμίδες: 61
  • Λιπαρά: 3g
  • Υδατάνθρακες: 7g
  • Πρωτεΐνη: 2g

Λέξεις-κλειδιά: Ντάκος

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top