Μια απλή και εύκολη συνταγή, αλλά όπως κάθε σιγοβρασμένο πιάτο ο χρόνος μαγειρέματος είναι μεγάλος. Η συνταγή θυμίζει το παραδοσιακό ταγίν (tajine) του Μαρόκου και θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του αρνιού.
PrintΑρνάκι κατσαρόλας με φασόλια
- Συνολικός χρόνος: 12 Ώρες & 85΄
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1,2 κιλό αρνί (λαιμός)
- 300 γρ. φασόλια ξερά
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 1 bouquet garni (μπουκέτο μυρωδικών, φρέσκο θυμάρι, μαϊντανός, δάφνη)
- Μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- Αλάτι και πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
- Την επόμενη μέρα, αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές καθώς και το κρεμμύδι.
- Όταν ροδίσει καλά προσθέτουμε τον αραιωμένο με νερό πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το σκόρδο και το μπουκετάκι μυρωδικών (δεμένο με κλωστή για να το αφαιρέσουμε στο τέλος).
- Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
- Προετοιμασία: 12 Ώρες
- Εκτέλεση: 85΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά
Λέξεις-κλειδιά: Αρνί, Φασόλια
Σχόλια 0