Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Αρνάκι κατσαρόλας με φασόλια

Αρνάκι κατσαρόλας με φασόλια

Μια απλή και εύκολη συνταγή, αλλά όπως κάθε σιγοβρασμένο πιάτο ο χρόνος μαγειρέματος είναι μεγάλος. Η συνταγή θυμίζει το παραδοσιακό ταγίν (tajine) του Μαρόκου και θα εντυπωσιάσει τους λάτρεις του αρνιού.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Αρνάκι κατσαρόλας με φασόλια


  • Συνολικός χρόνος: 12 Ώρες & 85΄
  • Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1,2 κιλό αρνί (λαιμός)
  • 300 γρ. φασόλια ξερά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
  • 1 bouquet garni (μπουκέτο μυρωδικών, φρέσκο θυμάρι, μαϊντανός, δάφνη)
  • Μαϊντανός (ψιλοκομμένο)
  • 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα, αλλάζουμε το νερό και βράζουμε τα φασόλια για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό.
  3. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές καθώς και το κρεμμύδι.
  4. Όταν ροδίσει καλά προσθέτουμε τον αραιωμένο με νερό πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φασόλια, το σκόρδο και το μπουκετάκι μυρωδικών (δεμένο με κλωστή για να το αφαιρέσουμε στο τέλος).
  5. Προσθέτουμε νερό όσο χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας και μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
  6. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.
  • Προετοιμασία: 12 Ώρες
  • Εκτέλεση: 85΄
  • Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά

Λέξεις-κλειδιά: Αρνί, Φασόλια

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top