Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τη σαμπάνια!

Πώς να αποθηκεύσετε σωστά τη σαμπάνια!

Όλοι γνωρίζουμε ότι η σαμπάνια (γαλλ. champagne) είναι το κατεξοχήν εορταστικό ποτό. Γνωρίζουμε ωστόσο ότι αυτά τα ευγενή αφρώδη κρασιά δεν μπορούν να διατηρηθούν κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες;
Παρακάτω θα δούμε μερικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσετε για να αποθηκεύσετε σωστά τη σαμπάνια.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ;

Σε αντίθεση με το κρασί, η σαμπάνια δεν βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου. Στην πραγματικότητα διατίθεται στην αγορά κατά τη ωρίμανση της. Ωστόσο, μπορεί να διατηρηθεί για μερικά χρόνια χωρίς να αλλοιωθεί. Είναι ευαίσθητη στο φως και στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας, το ιδανικό είναι να την αποθηκεύσετε σε κελάρι, σε θερμοκρασία μεταξύ 10°C και 15°C. Ενώ το μπουκάλι και το αφρώδες περιεχόμενο δεν φοβούνται ιδιαίτερα την υγρασία, ο φελλός μπορεί να προσβληθεί από μούχλα, αλλάζοντας έτσι τη γεύση της σαμπάνιας.

Όσον αφορά τη θέση του μπουκαλιού της σαμπάνιας, οι απόψεις διίστανται. Ορισμένοι υποστηρίζουν την αποθήκευση του μπουκαλιού σε όρθια θέση, καθώς αυτό ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο επαφής μεταξύ του φελλού και του κρασιού, οι περισσότεροι όμως αμπελουργοί συνιστούν να αποθηκεύεται το μπουκάλι ξαπλωμένο.
Γενικά το φως παραμένει ο μεγάλος εχθρός της σαμπάνιας. Αν δεν έχετε κελάρι, το ιδανικό είναι να κρατήσετε το μπουκάλι στο κουτί του.

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ;

Μια σαμπάνια χάνει τις φυσαλίδες της μέσα σε λίγες ώρες από το άνοιγμα του μπουκαλιού. Η μόνη λύση: ένα αεροστεγές πώμα!
Το καλύτερο λοιπόν που έχετε να κάνετε, είναι να την ξανακλείσετε με ένα αεροστεγές ειδικό πώμα για αφρώδεις οίνους. Βρίσκεται εύκολα στα καταστήματα και στοιχίζει γύρω στα δέκα ευρώ. Με αυτό μπορούμε να διατηρήσουμε τις φυσαλίδες της έως και 48 ώρες, τοποθετώντας ταυτόχρονα τη σαμπάνια στο ψυγείο. Ακόμη και χωρίς φελλό, η σαμπάνια διατηρεί τις φυσαλίδες της έως και 24 ώρες μετά το άνοιγμα, εάν τοποθετηθεί σε δροσερό μέρος.
Αποφύγετε να τοποθετήσετε τη σαμπάνια στην κατάψυξη, αυτό όχι μόνο κινδυνεύει να “σπάσει” τις εύθραυστες φυσαλίδες της αλλά και να αλλάξει τη λεπτή της γεύση.

Συμπέρασμα, απολαύστε αυτό τον εκλεκτό αφρώδη οίνο όταν το ανοίγετε, η σαμπάνια σαγηνεύει πάντα με τα φρέσκα αρώματα της!

 

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top