Μηλόπιτα

Μηλόπιτα

Αυτή η μηλόπιτα είναι ό,τι πρέπει. Συνδυάζει το μήλο με την κανέλα, σε έναν γευστικό αλλά και θρεπτικό επιδόρπιο. Την ψήνουμε στο φούρνο, όταν ροδοκοκκινίσει, τη βγάζουμε και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Μηλόπιτα


Συστατικά

Κλίμακα

Για τη γέμιση:
1 κιλό μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες.

34 κουταλιές ζάχαρη

Κανέλα

Λίγο ροδόσταγμα

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Για τη ζύμη:
3 κρόκοι αυγών

¾ ποτηριού ζάχαρη άχνη

½ ποτήρι φυστικελαιο

¼ ποτήρι γάλα φρέσκο

1 βανίλια

1 φλιτζανάκι κονιάκ

2 ποτήρια αλεύρι

2 κουταλάκια b.p.


Οδηγίες

Γέμιση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, την κανέλα, την ζάχαρη και το ροδόσταγμα.
Τα βάζουμε στη φωτιά μέχρι τα μήλα να πιουν το χυμό τους.

Ζύμη:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τους 3 κρόκους αυγών και τους χτυπούμε καλά με την βανίλια.
Προσθέτουμε το λάδι, τη ζάχαρη άχνη, το φιστικέλαιο, το αλεύρι, το b.p., το κονιάκ και το γάλα.
Το ζυμώνουμε καλά καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μέτρια σφικτή.
Τη μοιράζουμε, βάζουμε τη μισή για 30΄στο θάλαμο για σφίξει και την άλλη μισή την απλώνουμε μέσα σε ένα ορθογώνιο πιρέξ.
Μέσα στο πιρέξ τοποθετούμε τα ψημένα μήλα.
Όταν περάσει η μισή ώρα της ζύμης που βάλαμε στο θάλαμο τη βγάζουμε και με ένα χοντρό τρίφτη τρίβουμε τη ζύμη πάνω από τα μήλα.
Στη συνέχεια βάζουμε τη μηλόπιτα στο φούρνο για 40΄στους 160 βαθμούς.
Όταν ροδοκοκκινίσει, τη βγάζουμε και την πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Διατροφικά στοιχεία

  • Θερμίδες: 237 / 100 g
  • Νάτριο: 266 mg / 100 g
  • Λιπαρά: 11 g / 100 g
  • Κορεσμένα λιπαρά: 3,8 g / 100 g
  • Υδατάνθρακες: 34 g / 100 g
  • Φυτικές ίνες: 1,6 g / 100 g
  • Πρωτεΐνη: 1,9 g / 100 g
  • Χοληστερόλη: 0 mg / 100 g

Λέξεις-κλειδιά: Μηλόπιτα

Σχόλια 0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Recipe rating

Top