Οι Ευρωπαίοι αναμειγνύουν καφέ και γάλα τουλάχιστον από τον 17ο αιώνα. Ο όρος «caffe e latte» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον William Dean Howells το 1867. Ο τρόπος παρασκευής του καφέ latte έχει δεχθεί πολλές αλλαγές από τότε, αλλά τα βασικά του συστατικά παραμένουν τα ίδια, ο καφές και το γάλα.
PrintΕύκολος καφές latte
- Συνολικός χρόνος: 15΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 ⅓ φλιτζάνια ζεστό φρεσκοκομμένο σκούρο καφέ εσπρέσο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεσταίνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε ζωηρά με ένα σύρμα για να δημιουργηθεί αφρός.
- Φτιάχνουμε τον εσπρέσο και τον ρίχνουμε σε τέσσερα φλιτζάνια. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα συγκρατώντας τον αφρό με ένα κουτάλι.
- Προετοιμασία: 5΄
- Εκτέλεση: 10΄
- Κατηγορία: Ποτά – Ροφήματα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 63
- Λιπαρά: 3g
- Υδατάνθρακες: 6g
- Πρωτεΐνη: 4g
Λέξεις-κλειδιά: Γάλα, Ιταλία, Καφές
Σχόλια 0