Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα

Μια απλή συνταγή χωρίς συντηρητικά για σπιτική μαρμελάδα φράουλας. Πεντανόστιμη και με λίγα υλικά, μόνο φράουλες, ζάχαρη και χυμό λεμόνι. Δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολη!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπιτική μαρμελάδα φράουλα


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό φράουλες (πλυμένες και χωρίς το κοτσάνι)
  • 4 κούπες λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κούπα χυμό λεμονιού

ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Σε ένα μεγάλο μπολ πολτοποιούμε ελαφρώς με το χέρι τις φράουλες μέχρι να έχουμε 4 κούπες πολτό. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το πολτό φράουλας, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάζουμε τη φωτιά στο μέγιστο και φέρνουμε το μείγμα σε βράση, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 105° Κελσίου.
2. Βάζουμε τη μαρμελάδα σε ζεστά, αποστειρωμένα βάζα, αφήνοντας περίπου 1 εκατοστό χώρο ανάμεσα στη μαρμελάδα και το λαιμό του βάζου. Κλείνουμε καλά αφού κρυώσει.
  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά

Λέξεις-κλειδιά: Φράουλα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top

Powered by WordPress