Σε όλους μας αρέσουν τα kiss, αυτές οι γεμιστές σοκολάτες με κρέμα φράουλας. H σημερινή μας λοιπόν συνταγή περιέχει kiss, μπορούμε όμως να την κάνουμε και με Bounty, μπορούμε επίσης αντί για τρούφα να βουτήξουμε τα τρουφάκια σε ινδοκαρυδο (για τους λάτρεις τις καρύδας).
Print

Τρουφάκια με γεύση kiss
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 400 γρ. μπισκότα γεμιστά (2 συσκευασίες)
- 11 kiss (τα 5 θα τα χρησιμοποιήσουμε στην γέμιση)
- 200 γρ κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
- 200 γρ.κουβερτούρα (ή κουβερτούρα γάλακτος ανάλογα την προτίμηση σας).
- 60 γρ. άχνη
- 250 γρ. τρούφα
- Χαρτάκια για τρουφάκια το μεγάλο μέγεθος
ΟΔΗΓΙΕΣ
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα με τα 6 kiss να γίνουν σκόνη (τα kiss δεν πολτοποιουνται τελείως αλλά αυτό θέλουμε).
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε την σοκολατα αφού την έχουμε ψιλοκοψει και αυτό για να λιώσει ποιο γρήγορα, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει γκανάς σοκολάτα. Μόλις λιώσει την ρίχνουμε στα τριμμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.
Αφού φορέσουμε γάντια ώστε να μην κολλάει το μείγμα στα χέρια μας, πλάθουμε μπαλάκια κάνουμε μια τρύπα στη μέση και βάζουμε 1 κομματακι kiss.
Το ξαναπλάθουμε και το βουτάμε στην τρούφα.
Το τοποθετούμε στα χαρτάκια μέσα για να μην κολλήσουν.
Βγάζουμε γύρω στα 30 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε, μπορούμε να βγάλουμε πιο λίγα φυσικά.
Λέξεις-κλειδιά: Τρουφάκια
Σχόλια 0