Η National Restaurant Association εκφράζει φόβους για τις επιπτώσεις των δασμών του Τραμπ στα αμερικανικά εστιατόρια

Η National Restaurant Association εκφράζει φόβους για τις επιπτώσεις των δασμών του Τραμπ στα αμερικανικά εστιατόρια
Η Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων Michelle Korsmo

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε εκτεταμένους δασμούς σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ. Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα επιβάλει έναν καθολικό δασμό 10% σε όλα τα εισαγόμενα ξένα προϊόντα, επιπλέον των «αντισταθμιστικών δασμών» που θα κυμαίνονται από 20% έως και πάνω από 40% για πολλές χώρες, ανεξαρτήτως των ευρύτερων πολιτικών σχέσεων.

Οι αντιδράσεις παγκοσμίως ήταν αρνητικές, ενώ οι χρηματιστηριακές αγορές έχουν χάσει δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία. Σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ, πολλοί έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι δασμοί θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρήσεις που εξαρτώνται από τις εισαγωγές, ενώ οι Αμερικανοί καταναλωτές τελικά θα επωμιστούν το κόστος.

Η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Εθνικής Ένωσης Εστιατορίων (National Restaurant Association), Μισέλ Κόρσμο, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την επιβολή των νέων αντισταθμιστικών δασμών στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ, εξηγώντας πώς αυτοί θα επηρεάσουν τις εισαγωγές τροφίμων και ποτών.

«Η επιβολή νέων δασμών σε αυτήν την κλίμακα θα προκαλέσει αλλαγές και αναταραχές που οι επιχειρηματίες εστίασης θα χρειαστεί να διαχειριστούν προκειμένου να διατηρήσουν τα εστιατόριά τους ανοιχτά. Οι μεγαλύτερες ανησυχίες των επιχειρηματιών του κλάδου — από τα εστιατόρια της γειτονιάς έως τις εθνικές αλυσίδες — είναι ότι οι δασμοί θα αυξήσουν το κόστος των τροφίμων και των συσκευασιών και θα προσθέσουν αβεβαιότητα στη διαχείριση της διαθεσιμότητας, ενώ θα πιέσουν προς τα πάνω τις τιμές για τους καταναλωτές.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων γνωρίζουν πως οι καταναλωτές είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στις τιμές και έχουν περιορίσει τις αυξήσεις στους τιμοκαταλόγους στο 30%, παρότι το κόστος τροφίμων έχει αυξηθεί κατά 40% τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι επιχειρήσεις εστίασης βασίζονται σε μια σταθερή και συνεχόμενη προμήθεια φρέσκων συστατικών όλο τον χρόνο, προκειμένου να προσφέρουν τα πιάτα που επιθυμούν και περιμένουν οι πελάτες τους.
Πολλοί επαγγελματίες προσπαθούν να προμηθεύονται όσο το δυνατόν περισσότερα εγχώρια υλικά, αλλά είναι απλώς αδύνατον για τους Αμερικανούς αγρότες και κτηνοτρόφους να παράγουν τις ποσότητες που απαιτούνται για να καλυφθεί η καταναλωτική ζήτηση.

Σε αυτή την περίοδο αλλαγών, θα προσφέρουμε σε όλα τα μέλη μας, ανεξαρτήτως μεγέθους, οικονομικές αναλύσεις που θα στηρίζουν τις αποφάσεις τους και θα συγκεντρώσουμε ειδικούς της εφοδιαστικής αλυσίδας απ’ όλο τον κλάδο για να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τους καταναλωτές και τη βιωσιμότητα των εστιατορίων.

Η Εθνική Ένωση Εστιατορίων (National Restaurant Association) θα συνεχίσει επίσης να ενημερώνει τον Λευκό Οίκο για τις πραγματικές δυσκολίες που επιφέρουν αυτές οι αλλαγές στους επαγγελματίες του κλάδου και θα ζητήσει την εξαίρεση των τροφίμων και ποτών από αυτούς τους δασμούς.»

ΠΗΓΗ: hospitalityandcateringnews.com

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top