Κέικ με μήλα

Κέικ με μήλα

Αυτό το κέικ με μήλα είναι εξαιρετικά εύκολο στην παρασκευή του και αρκετά νόστιμο. Τα μήλα από μόνα τους έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι κατάλληλα για όσους κάνουν δίαιτα. Επίσης είναι καλή πηγή ινών, ειδικά αν καταναλωθούν με τη φλούδα. Πέρα από τις βιταμίνες C και A περιέχουν επίσης φυλλικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.

Print
clock icon cutlery icon flag icon folder icon instagram icon pinterest icon facebook icon print icon squares icon heart icon heart solid icon

Κέικ με μήλα


  • Συνολικός χρόνος: 70΄
  • Μερίδες: 6

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 6 μικρά μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 10 κ.σ. αλεύρι
  • 6 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. ηλιέλαιο
  • 6 κ.σ. γάλα
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι

Ετοιμάστε ξεχωριστά :

  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. κονιάκ
  • 50 γρ. βούτυρο

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κύβους. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, με αυτή τη σειρά, πρώτα χτυπάμε τα αυγά και τη ζάχαρη, μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, μετά προσθέτουμε το γάλα και μετά προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε τα μήλα. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο σκεύος. Ψήνουμε στους 180°C για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο.
  2. Λιώνουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ.
  3. Με αυτό περιχύνουμε το κέικ και το ξαναβάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό (είναι καλύτερα) ή κρύο.
  • Προετοιμασία: 20΄
  • Εκτέλεση: 50΄
  • Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά, Με Αλεύρι, Φούρνου

Λέξεις-κλειδιά: Μήλο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top