Το adobo είναι ένα δημοφιλές πιάτο των Φιλιππίνων. Πιο συγκεκριμένα είναι μια μέθοδος μαγειρέματος στη φιλιππινέζικη κουζίνα που περιλαμβάνει κρέας, θαλασσινά ή λαχανικά μαριναρισμένα σε ξύδι, σάλτσα σόγιας, σκόρδο, φύλλα δάφνης και κόκκους μαύρου πιπεριού.
Print

Χοιρινό Adobo
- Συνολικός χρόνος: 110΄
- Μερίδες: 6
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κ.σ. φυτικό λάδι
- 2 κιλά χοιρινή παντσέτα (κομμένη σε κομμάτια)
- ¼ φλιτζάνι ξύδι
- ⅓ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
- 6 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.γ. κόκκους μαύρου πιπεριού
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά, προσθέστε το λάδι και σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Προσθέστε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε τα να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε το καπάκι και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά για να μειωθεί η σάλτσα.
- Σερβίρετε πάνω από ρύζι!
- Προετοιμασία: 5΄
- Εκτέλεση: 105΄
- Κατηγορία: Κατσαρόλας - Βραστά Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Φιλιππινέζικη
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 196 kcal (10%)
- Σάκχαρα: 2g (2%)
- Νάτριο: 547mg (23%)
- Λιπαρά: 11g (17%)
- Κορεσμένα λιπαρά: 6g (30%)
- Υδατάνθρακες: 4g (1%)
- Φυτικές ίνες: 1g (4%)
- Χοληστερόλη: 62mg (21%)
Λέξεις-κλειδιά: Ρύζι, Χοιρινό
Σχόλια 0