Σίγουρα θα υποκύψτε σε αυτή τη συνταγή με γαρίδες, σκόρδο, διάφορα μυρωδικά και γάλα καρύδας. Είναι αρωματική και πεντανόστιμη. Αυτό το χορταστικό πιάτο φτιάχνεται με λίγα υλικά, η προετοιμασία του θα σας πάρει μόνο λίγα λεπτά. Φύγαμε για την κουζίνα!
PrintΓαρίδες με γάλα καρύδας και σκόρδο
- Συνολικός χρόνος: 25΄
- Μερίδες: 3
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 250 ml γάλα καρύδας
- 500 γρ γαρίδες ξεφλουδισμένες
- 1 μικρή ξερή πιπεριά τσίλι ή λίγο μπούκοβο
- 2 κ.σ. πάπρικα
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι
- 1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Πιπέρι
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. βούτυρο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεπλένουμε τις γαρίδες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τις πατημένες σκελίδες σκόρδου και το χυμό ενός λεμονιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για μια ώρα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες και μαγειρέψτε της για 2 λεπτά ανά πλευρά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε να χυλώσουν για λίγα λεπτά ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Έτοιμα, σερβίρετε.
- Προετοιμασία: 10΄
- Εκτέλεση: 15΄
Λέξεις-κλειδιά: Γαρίδες, Γάλα καρύδας, Σκόρδο
Σχόλια 0