Η βινεγκρέτ βασιλικού φτιάχνεται πολύ εύκολα. Χρειάζεστε ένα μπλέντερ λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ελάχιστα υλικά. Χρησιμοποιήστε τη βινεγκρέτ βασιλικού για να “ντύσετε” μια σαλάτα ή να μαρινάρετε φιλετάκια από στήθος κοτόπουλο που προορίζονται για ψήσιμο στη σχάρα.
PrintΒινεγκρέτ βασιλικού
- Συνολικός χρόνος: 10΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1/2 κούπα φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κούπα ξύδι από λευκό κρασί
- 3/4 κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Τοποθετήστε το βασιλικό, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε πολλές φορές μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ξύστε τα πλαϊνά του μπλέντερ με μια σπάτουλα.
- Προσθέστε το ξύδι, χτυπήστε πάλι.
- Βάλτε το μπλέντερ στο χαμηλό και προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, χτυπήστε για 1-2 λεπτά.
- Όταν ενσωματωθεί το ελαιόλαδο, σβήνουμε το μπλέντερ και ξύνουμε τα πλαϊνά με μια σπάτουλα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
- Φυλάσσετε σκεπασμένο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.
- Προετοιμασία: 5΄
- Εκτέλεση: 5΄
- Κατηγορία: Σάλτσες – Dressings, Μαρινάδες
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Θερμίδες: 191
- Λιπαρά: 20g
- Υδατάνθρακες: 2g
- Πρωτεΐνη: 0g
Λέξεις-κλειδιά: Βασιλικός
Σχόλια 0