Η πλούσια γεύση της σάλτσας ντομάτας για πίτσα επιτυγχάνεται με αργό μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει και να αποκτήσει μια λεία υφή. Είναι εύκολη στην παρασκευή και ιδανική για …ποδοσφαιρικές βραδιές πίτσας.
Print

Σάλτσα ντομάτας για πίτσα
- Συνολικός χρόνος: 55΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 2 κονσέρβες (400 γρ. η κάθε μία) αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες
- 3 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 1 μικρό ματσάκι βασιλικός, ψιλοκομμένος
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι μαζί με μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Σοτάρετε απαλά για 12-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει ημιδιαφανές.
- Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για άλλο 1 λεπτό.
- Ρίξτε τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πελτέ, το φύλλο δάφνης, τη ρίγανη και τη ζάχαρη.
- Αφήστε το μείγμα να πάρει βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη φωτιά. Σιγοβράστε, χωρίς καπάκι, για 30-35 λεπτά, μέχρι να πήξει και να μειωθεί ο όγκος της σάλτσας.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Για μια πιο λεία υφή, πολτοποιήστε τη σάλτσα με ραβδομπλέντερ ή αφήστε την όπως είναι.
- Ανακατέψτε τον ψιλοκομμένο βασιλικό. Καλή απόλαυση!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Η σάλτσα είναι αρκετή για να καλύψει 4-6 μεγάλες βάσεις πίτσας.
Διατηρείται καλά στο ψυγείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέσα σε δοχείο.
- Προετοιμασία: 5΄
- Εκτέλεση: 50΄
- Κατηγορία: Σάλτσες – Μαρινάδες
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 1 μερίδα
- Θερμίδες: 120 kcal
- Σάκχαρα: 11 γρ.
- Λιπαρά: 6 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 1 γρ.
- Υδατάνθρακες: 12 γρ.
- Φυτικές ίνες: 3 γρ.
- Πρωτεΐνη: 3 γρ.
Λέξεις-κλειδιά: Pizza, Βασιλικός, Ντομάτα
Σχόλια 0