Μοσχαράκι γεμιστό με ελιές και ντοματίνια, μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές…
PrintΜοσχαράκι γεμιστό με ελιές
- Συνολικός χρόνος: 30΄
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 φέτες (Κοτολέτες) μοσχαριού (από στρογγυλό), 140 γραμμάρια περίπου η κάθε μία
- 200 γρ. μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
- 1 χούφτα μαϊντανός
- 2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- 1 αυγό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.σ. αλεύρι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 400 γρ. ντοματίνια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100 ml ξηρό λευκό κρασί
- μαϊντανός (για γαρνίρισμα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Ξεπλύνετε τις κοτολέτες, στεγνώστε τις και χτυπήστε τις, αν χρειάζεται. Ψιλοκόβουμε περίπου τα 3/4 των ελιών. Ξεπλύνετε το μαϊντανό, ψιλοκόψτε το και ανακατέψτε με τις ελιές, την παρμεζάνα και το αυγό. Αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε το μείγμα στη μισή από κάθε μοσχαρίσια κοτολέτα και διπλώστε την, τη στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και την αλευρώνουμε.
Ξεπλύνετε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια. Ξεπλύνετε και κόψτε τα ντοματίνια στη μέση. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το ψιλοκόβουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και ψήνουμε τις κοτολέτες μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ντεγλασάρουμε το τηγάνι με το κρασί και προσθέτουμε τα ντοματίνια, σοτάρουμε για λίγο. Προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουνε το κρέας και τις υπόλοιπες ελιές στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά, γυρίζοντας το κρέας κατά διαστήματα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.
Λέξεις-κλειδιά: Μοσχαράκι, Ελιές
Σχόλια 0