Φτιάξτε πεντανόστιμους κολοκυθοκεφτέδες γρηγορά και εύκολα. Το τέλειο ορεκτικό για το καλοκαιρινό σας τραπέζι, συνοδέψτε το με ένα ντιπάκι γιαούρτι ή τζατζίκι.
Print

Εύκολοι κολοκυθοκεφτέδες
- Συνολικός χρόνος: 30΄
- Μερίδες: 15 τμχ 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 μέτρια κολοκυθάκια
- 2 αυγά (χτυπημένα)
- 1 καρότο στο τρίφτη
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 1,5 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. πιπέρι
- 1/2 ποτήρι του νερού λάδι για τηγάνισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Αφού πλύνουμε τα κολοκυθάκια με άφθονο νερό, τα τρίβουμε στον τρίφτη, στη συνέχεια στύβουμε τα τριμμένα κολοκυθάκια να φύγουν τα περιττά υγρά.
- Αναμιγνύουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τα αυγά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με τη βοήθεια μιας σπάτουλας μέχρι να έχουμε έναν αραιό χυλό.
- Παίρνουμε μια κουταλιά από το μείγμα με ένα κουτάλι σούπας και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
- Τοποθετούμε τους κολοκυθοκεφτέδες σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το περιττό λάδι.
- Προετοιμασία: 15΄
- Εκτέλεση: 15΄
- Κατηγορία: Με Αλεύρι, Ορεκτικά – Σαλάτες, Στο Τηγάνι
- Κουζίνα: Μεσογειακή
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
- Serving size: 1 τμχ.
- Θερμίδες: 171/kcal
Λέξεις-κλειδιά: Αυγά, Καρότο, Κολοκυθάκια, Κρεμμύδι
Σχόλια 0