Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τα μήλα που σας περισσεύουν, φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά και με ελάχιστα υλικά.
PrintΕύκολη και πεντανόστιμη μαρμελάδα μήλο
- Συνολικός χρόνος: 80΄
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κιλά μήλα
- 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη
- χυμό από 3 λεμόνια (1+2)
- 2 κούπες νερό
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
- Προσθέτουμε το χυμό από το ένα λεμόνι στα τριμμένα μήλα για να μην μαυρίσουν.
- Σε δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα μήλα, την ζάχαρη και τις δύο κούπες νερό.
- Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 με 50 λεπτά, ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τα δύο λεμόνια.
- Τοποθετούμε αμέσως την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (η παραπάνω ποσότητα είναι αρκετή για 6-8 βαζάκια) και σφραγίζουμε με τα καπάκια, τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα.
- Διατηρείτε στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Αν τα μήλα είναι πολύ γλυκά (π.χ. fuji) θα πρέπει να ελαττώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης για να μην μας βγει πολύ γλυκιά η μαρμελάδα.
- Προετοιμασία: 20΄
- Εκτέλεση: 60΄
- Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά
Λέξεις-κλειδιά: Μαρμελάδα, Μήλο
Σχόλια 0