Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
χλμ. Set radius for geolocation
Ψάξε Προμηθευτή

Εύκολη και πεντανόστιμη μαρμελάδα μήλο

Εύκολη και πεντανόστιμη μαρμελάδα μήλο

Αξιοποιήστε με τον καλύτερο τρόπο τα μήλα που σας περισσεύουν, φτιάξτε την δική σας σπιτική μαρμελάδα χωρίς συντηρητικά και με ελάχιστα υλικά.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Εύκολη και πεντανόστιμη μαρμελάδα μήλο


  • Συνολικός χρόνος: 80΄

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 2 κιλά μήλα
  • 2 κιλά κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμό από 3 λεμόνια (1+2)
  • 2 κούπες νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη.
  2. Προσθέτουμε το χυμό από το ένα λεμόνι στα τριμμένα μήλα για να μην μαυρίσουν.
  3. Σε δυνατή φωτιά, σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τα τριμμένα μήλα, την ζάχαρη και τις δύο κούπες νερό.
  4. Μόλις ξεκινήσει να βράζει, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 45 με 50 λεπτά, ανακατεύουμε σε τακτά διαστήματα.
  5. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τα δύο λεμόνια.
  6. Τοποθετούμε αμέσως την ζεστή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (η παραπάνω ποσότητα είναι αρκετή για 6-8 βαζάκια) και σφραγίζουμε με τα καπάκια, τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν καλά τα βάζα.
  7. Διατηρείτε στο ψυγείο.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Αν τα μήλα είναι πολύ γλυκά (π.χ. fuji) θα πρέπει να ελαττώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης για να μην μας βγει πολύ γλυκιά η μαρμελάδα.

  • Προετοιμασία: 20΄
  • Εκτέλεση: 60΄
  • Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά

Λέξεις-κλειδιά: Μαρμελάδα, Μήλο

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top