Σπιτική μαρμελάδα σύκο

Σπιτική μαρμελάδα σύκο

Υπάρχουν κάποιες γεύσεις που κρύβουν μέσα τους καλοκαίρι, παιδικές αναμνήσεις και αρώματα αυλής – μία από αυτές είναι η μαρμελάδα σύκο. Είτε απλώνεται σε μια φέτα ψωμί, είτε συνοδεύει τυριά και γλυκά, η μαρμελάδα σύκο φέρνει στο τραπέζι μια νότα αυθεντικής, σπιτικής απόλαυσης.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Σπιτική μαρμελάδα σύκο


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 κιλό σύκα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη (450γρ. περίπου)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 βανίλια

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε τα σύκα, τα βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινο κουτάλι για 20 λεπτά περίπου, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε.
  3. Λίγο πριν την κατεβάσουμε προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, την βανίλια και αφού πάρει μια δυο βράσεις την αποσύρουμε.
  4. Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά και γυρίζουμε τα βάζα ανάποδα για 2-3 λεπτά. Τα επαναφέρουμε στην αρχική τους θέση και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.
  • Κατηγορία: Επιδόρπια - Γλυκά

Λέξεις-κλειδιά: Μαρμελάδα, Σύκα

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top