Τα κόλπα των Food Photographers για να κάνουν το φαγητό να δείχνει λαχταριστό

Τα κόλπα των Food Photographers για να κάνουν το φαγητό να δείχνει λαχταριστό
Image by DaveMeier from Pixabay

Οι επαγγελματίες food photographers διαθέτουν μια ολόκληρη “εργαλειοθήκη” τεχνικών για να κάνουν τα φαγητά να δείχνουν απίθανα στις φωτογραφίες. Συχνά, μάλιστα, χρησιμοποιούν προϊόντα που δεν τρώγονται, αλλά χαρίζουν το τέλειο αποτέλεσμα στην κάμερα!

Τα πιο δημοφιλή tricks που χρησιμοποιούνται στη φωτογράφιση φαγητού

Aποστάτες από χαρτόνι για πρόσθετο ύψος

Χαρτονένια στηρίγματα τοποθετούνται ανάμεσα στα στρώματα φαγητού (όπως σε pancakes ή τούρτες) για να προσθέσουν ύψος και να δείχνει το πιάτο πιο πλούσιο.

Λάδι μηχανής αντί για σιρόπι

Το ορυκτέλαιο χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο σιροπιού πάνω σε pancakes, επειδή δεν απορροφάται από το φαγητό και διατηρεί τη λαμπερή του όψη.

Οδοντογλυφίδες για σταθερότητα

Οι κρυμμένες οδοντογλυφίδες κρατούν τα υλικά στη σωστή θέση, ειδικά σε burgers πύργους.

Σφουγγαράκι μακιγιάζ για να προσθέσει ύψος

Ένα μικρό σφουγγαράκι μακιγιάζ μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μπιφτέκι ή μέσα στο burger για να του δώσει όγκο και καλύτερο σχήμα.

Φυτικό λάδι για ζουμερή εμφάνιση

Το άλειμμα με λίγο φυτικό λάδι χαρίζει στα ψημένα κρέατα ή στα μπιφτέκια λαμπερή, ζουμερή εμφάνιση, σαν να έχει μόλις ψηθεί.

Κόλλα αντί για γάλα

Η λευκή παχύρευστη κόλλα χρησιμοποιείται συχνά στη θέση του γάλακτος σε μπολ με δημητριακά, επειδή δεν απορροφάται εύκολα και δεν κάνει τα δημητριακά να μαλακώσουν.

Υγρό πιάτων για αφρό στα ανθρακούχα ποτά

Μερικές σταγόνες υγρού πιάτων προστίθενται στα ποτά για να δημιουργηθεί αφρός που διαρκεί περισσότερο.

Σιρόπι καλαμποκιού μαζί με χρώμα ζαχαροπλαστικής

Ένα μείγμα από σιρόπι καλαμποκιού και χρωστικές τροφίμων χρησιμοποιείται για να δημιουργήσει “παγωτό” που δεν λιώνει κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης.

Δυνατή κόλλα για επιδιορθώσεις

Μια γερή κόλλα χρησιμοποιείται για σταθερότητα και να επιδιορθώσει σχισίματα στην πέτσα του κοτόπουλου πριν τη φωτογράφιση.

Υγρό Browning σε ωμό κοτόπουλο

Αυτό το ειδικό καφέ υγρό αλείφεται στο ωμό κοτόπουλο για να φαίνεται ψημένο, χωρίς καν να χρειάζεται να μαγειρευτεί.

Αφρός ξυρίσματος αντί για σαντιγί

Ο αφρός ξυρίσματος διατηρεί το σχήμα του και δεν λιώνει όπως η πραγματική σαντιγί κάτω από τα φώτα της φωτογράφισης.

Ramekins για επιπλέοντα υλικά στη σούπα

Τα ramekins (μικρά σκεύη) κρύβονται κάτω από την επιφάνεια της σούπας για να κρατήσουν τις γαρνιτούρες στην επιφάνεια της σούπας.

Ταμπόν για δημιουργία ατμού

Εμποτισμένα και ζεσταμένα στον φούρνο μικροκυμάτων, τα ταμπόν χρησιμοποιούνται για να παράγουν ρεαλιστικό ατμό στα φαγητά και τα ροφήματα.

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top