Μια γρήγορη και εύκολη συνταγή που μπορεί για παράδειγμα να είναι μια εξαιρετική λύση όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο διαθέσιμο. Λίγα υλικά και λίγος κόπος για ένα ζουμερό πιάτο, τέλειο ως το πρώτο πιάτο ενός ωραίου κυριακάτικου οικογενειακού γεύματος, αλλά και απλό συγχρόνως για ένα καθημερινό γεύμα ή δείπνο.
PrintΝόστιμα ριγκατόνι φούρνου
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 350 γρ. ριγκατόνι
- 200 γρ. λουκάνικο
- 500 γρ. πελτές ντομάτας
- 200 ml μπεσαμέλ
- 250 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κύβους
- 40 γρ. τυρί τριμμένο (παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ένα τυρί που λειώνει)
- ½ (μισό) κρεμμύδι
- αλάτι
- έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο το μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Ψιλοκόβουμε τα λουκάνικα κατευθείαν στο τηγάνι και τα αφήνουμε να ροδίσουν.
Τώρα προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, λίγο αλάτι για γεύση και αφήστε το για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στο μεταξύ, (σε μια κατσαρόλα με νερό) μόλις αρχίζει να βράζει το νερό για τα ζυμαρικά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ριγκατόνι.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, σβήνετε τη φωτιά και προσθέτετε τη μπεσαμέλ ανακατεύοντάς την καλά.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά (μισοβρασμένα) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα.
Τώρα προσθέτουμε τη μισή μοτσαρέλα (κομμένη σε κύβους) και μετά το μισό τριμμένο τυρί.
Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί και από πάνω βάζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα και το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 25 λεπτά. Τα ακαταμάχητα ψητά ζυμαρικά μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα!
Λέξεις-κλειδιά: Ριγκατόνι
Σχόλια 0