Φιλέτο γαλοπούλας κομμένο σε λωρίδες με λαχανικά, μια γρήγορη και νόστιμη συνταγή, που φτιάχνεται εύκολα με βάση μερικά απλά υλικά: φιλέτο γαλοπούλας (μπορείτε να το κάνετε και με φιλέτο κοτόπουλο), διάφορα λαχανικά και κονιάκ. Ένα γρήγορο ελαφρύ πιάτο τέλειο για ένα καλό οικογενειακό γεύμα ή για ένα νόστιμο δείπνο.
Print

Φιλέτο γαλοπούλας με λαχανικά
- Μερίδες: 4
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΚΛΙΜΑΚΑ
- 500–600 γρ. φιλέτο γαλοπούλας
- 1 κολοκυθάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
- Ρίγανη
- Αλεύρι
- 1 φλιτζάνι κονιάκ
- Αλατοπίπερο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα λαχανικά και τα κόβουμε σε λωρίδες.
- Κόβουμε το κρέας της γαλοπούλας σε λωρίδες ή σε κύβους.
- Αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια της γαλοπούλας.
- Τηγανίζουμε τα λαχανικά με λάδι σε πολύ δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τη γαλοπούλα και την αφήνουμε να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το κονιάκ και ανακατεύουμε πάντα σε δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ρίγανη.
- Έτοιμο, για ένα πλήρες γεύμα μπορούμε να το συνοδεύσουμε με ρύζι.
- Κατηγορία: Στο Τηγάνι, Ορεκτικά – Σαλάτες
Σχόλια 0