Granita al limone

Granita al limone

Ένα ποτήρι φρέσκια, δροσιστική και απολαυστική γρανίτα λεμονιού, ή granita al limone, είναι αυτό που θέλετε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Με καταγωγή από τη Σικελία, θα την βρείτε σε όλη την Ιταλία σε διάφορες μορφές. Στη Σικελία, η γρανίτα συνήθως δεν σερβίρεται μόνη της. Οι Σικελοί είναι γνωστοί για το ότι απολαμβάνουν τη granita al limone για πρωινό μαζί με ένα brioche col tuppo.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Granita al limone


  • Μερίδες: 4-6 1x

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΚΛΙΜΑΚΑ
  • 1 λίτρο νερό
  • ¾ φλιτζάνι (150 γρ.) ζάχαρη
  • 2/3 φλιτζάνι (150 ml) χυμός λεμονιού (4 λεμόνια)
  • Ξύσμα από 4 βιολογικά λεμόνια

ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Πάρτε το ξύσμα από τα λεμόνια και αφήστε το στην άκρη. Στύψτε τα λεμόνια για να φτιάξετε 2/3 φλιτζάνι (150 ml) χυμό λεμονιού.
  2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
  3. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί.
  4. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
  6. Σουρώστε το μείγμα σε ένα ρηχό γυάλινο μπολ.
  7. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάστε το και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει μερικώς, κάτι που θα διαρκέσει αρκετές ώρες (αν το μείγμα παγώσει τελείως, μην ανησυχείτε).
  8. Βγάζετε τη μερικώς ή εντελώς παγωμένη γρανίτα από την κατάψυξη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μπορείτε να την σπάσετε σε κομμάτια με ένα μεγάλο κουτάλι.
  9. Αλέστε αυτά τα κομμάτια  στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την υφή του μαλακού χιονιού.
  10. Σερβίρετε σε ποτήρια ή μικρά μπολ γαρνίροντας με λεμόνι ή μέντα.
  • Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά, Ποτά – Ροφήματα
  • Κουζίνα: Ιταλική

Λέξεις-κλειδιά: Ζάχαρη, Ιταλία, Λεμόνι

Σχόλια 0

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Loading…
Top