Ένα ποτήρι φρέσκια, δροσιστική και απολαυστική γρανίτα λεμονιού, ή granita al limone, είναι αυτό που θέλετε μια καυτή καλοκαιρινή μέρα. Με καταγωγή από τη Σικελία, θα την βρείτε σε όλη την Ιταλία σε διάφορες μορφές. Στη Σικελία, η γρανίτα συνήθως δεν σερβίρεται μόνη της. Οι Σικελοί είναι γνωστοί για το ότι απολαμβάνουν τη granita al limone για πρωινό μαζί με ένα brioche col tuppo.
Print

Granita al limone
- Μερίδες: 4-6 1x
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 λίτρο νερό
- ¾ φλιτζάνι (150 γρ.) ζάχαρη
- 2/3 φλιτζάνι (150 ml) χυμός λεμονιού (4 λεμόνια)
- Ξύσμα από 4 βιολογικά λεμόνια
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Πάρτε το ξύσμα από τα λεμόνια και αφήστε το στην άκρη. Στύψτε τα λεμόνια για να φτιάξετε 2/3 φλιτζάνι (150 ml) χυμό λεμονιού.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας για να βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη έχει διαλυθεί.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού.
- Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για 30 λεπτά.
- Σουρώστε το μείγμα σε ένα ρηχό γυάλινο μπολ.
- Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπάστε το και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει μερικώς, κάτι που θα διαρκέσει αρκετές ώρες (αν το μείγμα παγώσει τελείως, μην ανησυχείτε).
- Βγάζετε τη μερικώς ή εντελώς παγωμένη γρανίτα από την κατάψυξη και την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μπορείτε να την σπάσετε σε κομμάτια με ένα μεγάλο κουτάλι.
- Αλέστε αυτά τα κομμάτια στο μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει την υφή του μαλακού χιονιού.
- Σερβίρετε σε ποτήρια ή μικρά μπολ γαρνίροντας με λεμόνι ή μέντα.
- Κατηγορία: Γλυκά – Παγωτά, Ποτά – Ροφήματα
- Κουζίνα: Ιταλική
Λέξεις-κλειδιά: Ζάχαρη, Ιταλία, Λεμόνι
Σχόλια 0