Το Agua Fresca είναι ένα δροσιστικό μεξικάνικο ποτό που παρασκευάζετε από φρέσκα φρούτα, νερό, και χυμό από λάιμ. Άλλες εκδοχές περιλαμβάνουν διάφορα βότανα όπως φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό, ή κάποιο γλυκαντικό συστατικό (π.χ. σιρόπι). Είναι το τέλειο καλοκαιρινό ποτό αφού αυτή την εποχή υπάρχουν άφθονα φρέσκα φρούτα. Το καρπούζι είναι το προσωπικό μου αγαπημένο, αλλά το agua Fresca μπορεί να γίνει και με άλλα φρούτα όπως ανανά, πεπόνι, φράουλες, βατόμουρα, μάνγκο, αγγούρι κ.λπ.
Μήπως το προτιμάτε σε κοκτέιλ; Απλά προσθέστε και ανακατέψτε ένα σφηνάκι τεκίλα, βότκα ή τζιν!


Agua Fresca, δροσιστικό φρουτοποτό με καρπούζι
- Συνολικός χρόνος: 25΄
- Μερίδες: 8
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 κούπες καρπούζι κομμένο σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
- ½ κούπα κρύο νερό
- ½ κούπα λευκή ζάχαρη
- χυμό από 2 λάιμ
- 4 φέτες λαιμ
- 24 φρέσκα φύλλα μέντας
- παγάκια (ολόκληρα ή θρυμματισμένα)
ΟΔΗΓΙΕΣ
Κόψτε το καρπούζι σε κύβους, προσθέστε το στο μπλέντερ μαζί με το κρύο νερό, το χυμό από 2 λάιμ και τη ζάχαρη (η ποσότητα εξαρτάτε από το γούστο σας). Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια στραγγίστε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε μια μεγάλη κανάτα.
Γεμίστε τα ποτήρια σερβιρίσματος με παγάκια και στη συνέχεια περιχύστε το Agua Fresca.
Κόψτε τις φέτες λάιμ στη μέση, τοποθετήστε μισή φέτα λάιμ σε καθένα από τα 8 ποτήρια μαζί με 3 φύλλα μέντας.
Ανακατέψτε και απολαύστε!
- Προετοιμασία: 25΄
- Κατηγορία: Ποτά – Ροφήματα
- Κουζίνα: Μεξικάνικη
Λέξεις-κλειδιά: Καρπούζι
Σχόλια 0